Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van: Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD)

Aan: Perscontacten

Datum: woensdag 23 maart 2005

JOVD: D66 heeft beste tijd gehad

Regenten Democraten: 1 - 0

De liberale Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) is teleurgesteld in de prestaties van Minister de Graaf (D66). Door zijn overhaaste plannen loopt de vernieuwing in het openbaar bestuur een grote vertraging op. De jonge liberalen vrezen voor de vernieuwingsplannen, nu de lobby van bestuurlijk Nederland succesvol is gebleken.

Minister de Graaf heeft door het per se willen realiseren van de gekozen burgemeester in deze kabinetsperiode de vernieuwing in het lokaal bestuur voor langere tijd onmogelijk gemaakt. Landelijk Voorzitter Hans de Backer: De halfzachte voorstellen zijn nieuwe lijm voor de aan het pluche vergroeide bestuurders .

De JOVD ziet wel in dat bestuurlijk Nederland meer energie heeft gestoken in het tegenwerken van de voorstellen van minister de Graaf dan het constructief meedenken. Het hele bestaan van D66 was er op gericht om vernieuwing in bestuurlijk Nederland te bewerkstelligen. Na 39 jaar zou men mogen verwachten dat er ook een plan van aanpak is ontwikkeld. Dit bleek de laatste maanden echter volledig te ontbreken. De Backer: Politiek is als topsport. Je moet op het goede moment pieken, anders zijn ook de jaren van voorbereiding voor niets geweest .

De JOVD blijft zich actief inzetten om de discussie over vernieuwing levend te houden. De jonge liberalen zien een schone taak weggelegd voor de VVD, die met het nieuwe Liberaal Manifest de leemte kan opvullen die door het falen van D66 is ontstaan.


- einde persbericht -

Inlichtingen

Boris van Arnhem Voorlichter 06.51570751

Hans de Backer Landelijk Voorzitter 06.17140552