Politie Zaanstreek-waterland


13:04 22-MRT-05
ZAANDAM, CYPRESSEHOUT
Aanhoudingen voor stelen scooter
De politie heeft drie 16-jarige jongens uit Monnickendam, Amsterdam en Landsmeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van een scooter. De eigenaar bemerkte ongeveer een half uur nadat hij zijn scooter op het Cypressehout in Zaandam had neergezet, dat deze was verdwenen. Hij waarschuwde de politie en kort daarna zagen surveillerende agenten twee scooters met hoge snelheid over het fietspad van de Dr. J.M. Den Uylweg rijden. Omdat een van de scooters leek op het door de gedupeerde omschreven voertuig, zetten de agenten de achtervolging in. Ter hoogte van de kruising van de Noorder ij en Zeedijk met de Westkolkdijk reed een van beide scooters het terrein van een tankstation op. Daar sprong de passagier van de bromfiets en ging er te voet vandoor. Zowel deze verdachte als de bestuurder die met de scooter verder reed, konden uiteindelijk op het Coentunnelcircuit door de politie worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. In de loop van woensdag mochten zij weer naar huis.
De bestuurder van de andere scooter, het gestolen voertuig, wist te ontkomen. De politie zette het onderzoek voort en kon deze verdachte, de jongen uit Landsmeer, woensdagochtend aanhouden. Ook hij werd in verzekering gesteld.

16:18 22-MRT-05
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG
Politie onderzoekt toedracht ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietser en een snorfietser dinsdagmiddag op de provinciale weg. Een 63-jarige fietsster uit Assendelft reed over het fietspad langs de provincialeweg en wilde ter hoogte van de spoorwegovergang linksaf. Op dat moment werd zij ingehaald door een 23-jarige man uit Wormer op een snorfiets. Door de aanrijding die volgde kwam de vrouw ten val en werd met knieletsel overgebracht naar het Zaans Medisch Centrum. De snorfiets bleek niet te zijn verzekerd en de bestuurder niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De snorfiets werd door de politie in beslag genomen. Omdat niet helemaal duidelijk wie het ongeval heeft veroorzaakt, verzoekt de politie eventuele getuigen om contact op te nemen met het wijkteam Krommenie via 0900-8844.

09:10 23-MRT-05
ZAANDAM, DUCAATSTRAAT
Hennep en illegale sigaretten in beslag genomen
Bij een gezamenlijke controle van douane en de politie Zaanstreek-Waterland, heeft de politie op een woonwagenkamp aan de Ducaatstraat drie personen aangehouden in verband met hennepkweek. De controle vond plaats omdat de politie vermoedde dat er op het terrein hennep werd gekweekt. Er werden drie kleinschalige hennepplantages aangetroffen in een container, een vrachtauto en een schuurtje. In totaal gaat het om zo'n 250 plantjes. De plantjes en apparatuur werden vernietigd. De douane nam een kleine partij illegale sigaretten in beslag. De drie verdachten, twee mannen van 38 en 41 jaar en een 49-jarige vrouw, werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij, in afwachting van het verdere strafrechtelijke traject, weer naar huis.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-230305

14:15-15:45 22-MRT-05
ZAANDAM, PEPERSTRAAT
Autogordel- en alcoholcontrole op de Peperstraat
Tijdens een gordelcontrole op de Peperstraat in Zaandam werden dinsdagmiddag achttien boetes uitgedeeld. Zeven bestuurders en twee passagiers droegen geen gordel. Overige overtredingen betroffen bellen tijdens het rijden (niet handsfree), niet stoppen voor rood, het niet volgen van het verplichte bromfietspad, niet goed zichtbaar zijn van de kentekenplaat en het niet bij zich hebben van een rijbewijs.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de Peperstraat een alcoholcontrole gehouden. Rond middernacht werden dertig bestuurders gecontroleerd. Eén bestuurder, een 35-jarige man uit Assendelft, had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal. De man was vorig jaar ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed.

22-MRT-05
EDAM, PROVINCIALEWEG N244
NOORDBEEMSTER,

Nauwelijks hardrijders

Tijdens drie snelheidscontroles in Edam en de Noord-Beemster ging het er dinsdag rustig aan toe. Op de N244 in Edam reed dinsdagochtend slechts één automobilist te hard. De gemeten snelheid bedroeg 114 km per uur bij een toegestane snelheid van 100 km per uur. In totaal passeerden bijna negenhonderd bestuurders de controle. Op de Middenweg in de Noord-Beemster passeerden 's morgens ruim duizend bestuurders de radarauto en was een tiental weggebruikers in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.
In de avond werd de snelheid op de Middenweg gemeten met behulp van een lasergun. De hardrijders werden deze keer staande gehouden. Twee bestuurders ontvingen een boete, zij reden 25 km per uur te hard. Ten slotte werd nog één bestuurder bekeurd voor het hebben van een radardetector. Het apparaat werd tevens in beslag genomen.


---- --