Waterschap Brabantse Delta


Waterschap Brabantse Delta
Postbus 5520, 4801 DZ Breda
T: 076 564 10 00
F: 076 564 10 11
E: info@brabantsedelta.nl

voor waterproject Tanzania

printversie

Leerlingen wandelen ruim 2.500 bij elkaar voor waterproject Tanzania

Ruim honderd leerlingen van drie Bredase basisscholen hebben in het kader van de sponsorloop Wandelen voor Water, die vandaag is gehouden,
2.516,49 opgehaald. Waterschap Brabantse Delta heeft dit bedrag verhoogd met 1.500 tot een totaalbedrag van 4.016,49.

In het kader van WereldWaterDag (22 maart) liepen de kinderen met zes liter water in rugzakken een route van zes kilometer. Dit om te symboliseren welke moeite kinderen in ontwikkelingslanden moeten doen om aan water te komen. De wandeling startte bij het Milieu-Educatief Centrum (MEC) aan de Wolfslaardreef in Breda en voerde langs het Markdal naar Bouvigne. Daar werden onder andere ballonnen opgelaten met waterwensen van de leerlingen. Het eindpunt van de wandeling was de natuurtuin bij het MEC. Daar maakte dijkgraaf Joseph Vos het eindbedrag bekend.

Goede zorg voor afvalwater net zo belangrijk als goed drinkwater Waterschap Brabantse Delta steunt dit initiatief van harte. Schoon drinkwater gaat samen met een goede afvoer en zuivering van afvalwater.
Daarnaast krijgen de leerlingen met dit project inzicht in de watervoorziening en het waterbeheer in Nederland en in Derde Wereld.

Wandelen voor Water is een initiatief van de stichting Aqua for All. Het COS West- en Midden-Brabant heeft de wandeling in Breda georganiseerd.

---