Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 12 2005

Gemeentelijke informatie

Opknapbeurt brug Witteweg
Deze week is gestart met het opknappen van de brug in de Witteweg over de Mookerplas. Gezien de slechte onderhoudstoestand waarin de brug verkeert, is een opknapbeurt hard nodig. Als het weer meewerkt kan het werk medio mei worden afgerond.

Verkeersmaatregelen
Gedurende de werkzaamheden wordt getracht om de brug open te houden voor fietsers en voetgangers. Waarbij de fietsers hoogstwaarschijnlijk een gedeelte moeten lopen.
Het autoverkeer wordt via de Rijksweg, Pastoorsdijk en Heikantseweg omgeleid. De omleiding is middels bebording aangegeven. De bewoners en bedrijven aan de Witteweg in Middelaar en Plasmolen blijven bereikbaar.

Bewonersavond DOP Middelaar
Bericht van het gebiedsbureau Maasduinen.

Op woensdag 16 maart j.l. vond in het gemeenschapshuis te Middelaar een bijeenkomst plaats in het kader van het Dorpsomgevingsprogramma (DOP) Middelaar. Net als bij de vorige bijeenkomsten was ook dit keer de zaal weer goed gevuld. Naast de vele inwoners uit Middelaar waren ook vele leden van de raad, leden van het college van burgemeester en wethouders en vertegenwoordigers aanwezig van andere organisaties en instanties die als professionals een bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het DOP.

Het DOP is een plan van, door en voor de bewoners van Middelaar, opgesteld door het Gebiedsbureau Maasduinen. Het bevat een analyse van de bestaande situatie in Middelaar en voorstellen om te komen tot verbetering van de leefbaarheid. De bewoners vragen daarbij specifiek de aandacht voor: wonen, met name voor jongeren en ouderen, een versterking van de voorzieningen in het hart van Middelaar, behoud van het landelijke karakter en ontwikkeling van kleinschalig toerisme.

Het DOP is uitgevoerd als een opvallende krant met in het midden een poster met de vier centrale themas. Het is de bedoeling om die poster op veel plaatsen op te hangen, zodat alle betrokkenen steeds herinnerd worden aan de gezamenlijke opgave die er in Middelaar ligt. Tijdens de bijeenkomst hebben de bewoners een eerste versie van het DOP aan de burgemeester aangeboden. De krant en poster zullen op korte termijn verder worden verspreid.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het bij dit plan blijft. Langs diverse sporen wordt verder gewerkt aan het realiseren van ideeën die in het DOP zijn opgenomen. Alle betrokken partijen moeten hierin hun verantwoordelijkheid nemen. Voor de bewoners gaat een werkgroep aan de slag. Deze zal het proces levend houden, de ontwikkelingen kritisch volgen en waar mogelijk zelf initiatieven ontplooien. Op de avond hebben zich al 16 inwoners van Middelaar aangemeld. Opnieuw een teken van de grote betrokkenheid van de inwoners bij hun kern.

Voor nadere informatie of opgave voor de werkgroep kan contact worden opgenomen met de heer Marco Kersten van het gebiedsbureau Maasduinen, tel. 06-55385443.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 maart j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

toestemming te verlenen voor het gebruik van Avilaweg en Mondragonweg binnen het Groene Bushalte traject. Dit is een wandelroute van acht trajecten tussen Mook en Venlo, waarbij elk traject begint en eindigt bij een bushalte.

de taken en verplichtingen genoemd in het rapport VROM-Inspectie Weg met TAG (Teerhoudend Asfalt Granulaat) na te leven.

een overeenkomst aan te gaan met Synthese tot aanstelling van een jeugdwerker.

Gemeentehuis gesloten

In verband met Pasen zijn alle gemeentelijke diensten op vrijdag 25 maart en maandag 28 maart 2005 gesloten.

Dit geldt ook voor de gemeentelijke werkplaats. De milieustraat is op zaterdag 26 maart normaal geopend.

Regiodiek niet ontvangen?

Met Uitgeverij Janssen Pers is afgesproken, dat bewoners van adressen waar de Regiodiek niet of niet altijd in de bus valt zich melden bij Janssen Pers 0485-550855.

De medewerkers maken afspraken met u. Indien levering van Regiodiek niet mogelijk blijkt, zorgt Janssen Pers, dat u in ieder geval een kopie van de gemeentelijke informatie toegezonden krijgt.

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de verga deringreagerenopvoorstellen.Bijcommissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 22 maart 2005, 19.30 uur

- Rekening 2003 GGD

Commissie Grondgebied
Woensdag 23 maart 2005, 19.30 uur

- Groenstructuurplan (onder voorbehoud)

- Vuilophaal- en afvoer

- Milieujaarverslag 2004 en Milieujaarprogramma 2005
- Bestemmingsplanherziening nabij restaurant De Jansberg
- 10e Wijziging Bouwverordening gemeente Mook en Middelaar

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 24 maart 2005, 19.30 uur

- Notitie rekenkamer (commissie)

- Programma van eisen accountantscontrole

Raadsvergadering
Donderdag 14 april 2005, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen
BOUWEN

Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving
Verzonden
Mook :
Karolingenstraat 10 vernieuwen berging 18 maart 2005
St. Antoniusstraat
56 erfafscheiding 18 maart 2005 Molenhoek:
Chopinstraat 22 uitbreiden woonhuis 18 maart 2005
Eikenlaan 3
erker 18 maart 2005

Verleende reguliere bouwvergunningen

Bouwadres
Omschrijving Verzonden Molenhoek:
Middelweg 75
dakopbouw 18 maart 2005

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.
Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Mook :
Leenherenstraat 2 dakkapel
Molenhoek:
Stationsstraat 67 gedeeltelijk vernieuwen/vergroten van de woning
Franciscanessenstraat 2 bouw afdak/schuur

Aanvraag sloopvergunning
Sloopadres Omschrijving Mook:
Rijksweg 161 sloop serre, berging en binnenmuren

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

KAPPEN

RECTIFICATIE
Vorige week (15 maart 2005) is onderstaande publicatie vermeld met foutieve kopregels. Dit is de juiste versie.

Aanvraag kapvergunning

Molenhoek
Perceel Omschrijving Eikenlaan 9 1 Larix

Inzageperiode: van 15 maart 2005 t/m 29 maart 2005 Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Bureau Beheer Openbare Ruimte, tel. 024-6969157.

Verleende kapvergunning
Perceel Omschrijving Herplantplicht
Molenhoek
Franciscanessenstraat 10 2 inlandse eiken 4 bomen van de 2e grootte met

---
berk een plantmaat van 14-16 cm
---
kastanjeboom stamomvang

Inzage: 15 maart 2005 t/m 26 april 2005
Reactiemogelijkheden:

· bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode
· voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950,
6050 AZ Roermond
Nadere informatie: bureau BOR, tel. 024-6969157.

VERKEER

Tijdelijke verkeersmaatregel
Naar aanleiding van de skelterraces welke door Scouting Don Bosco worden georganiseerd op het parkeerterrein nabij het winkelcentrum in Mook is besloten ten tijde van dit evenement het parkeerterrein af te sluiten voor het verkeer. De maatregel geldt vanaf zaterdag 11 juni 13.00 uur tot zondag 12 juni 21.00 uur.

Inzage: van 23 maart t/m 5 mei 2004
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;

- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Nadere informatie: Bureau Beheer Openbare Ruimte, tel: 69 69 158

WET RUIMTELIJKE ORDENING

Inspraakprocedure wijziging bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat een verzoek om wijziging van het bestemmingsplan op grond van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is ontvangen voor:

de realisering van één vrijstaande woning op het perceel Dominicanessenstraat 12 te Molenhoek (bestemmingsplan Stationsstraat/Middelweg).

Op grond van de gemeentelijke inspraakverordening wordt t.a.v. dit verzoek inspraak verleend aan inwoners van de gemeente en aan natuurlijke en rechtspersonen die in de gemeente een belang hebben.

Daartoe is de volgende inspraakprocedure vastgesteld: Inzageperiode: de aanvraag met bijlagen van woensdag 23 maart t/m dinsdag 19 april 2005 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;
Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kunnen bovengenoemde personen schriftelijke reacties t.a.v. deze aanvraag indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 200, 6585 ZK te Mook. Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

Berichttype Inforubriek Ter Sprake