Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, twee rijbewijzen ingevorderd op de Johan de Wittlaan
Publicatiedatum: 23-03-2005

De politie heeft dinsdag van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd, nadat zij forse snelheidsovertredingen begingen. Een 30-jarige automobilist uit Velp werd betrapt op 112 km/uur en een 20-jarige bestuurder uit Doesburg reed met 106 km/uur over de Johan de Wittlaan. Beide mannen moesten hun rijbewijs inleveren. De politie hield er een snelheidscontrole tussen 16.15 uur en 21.30 uur. Van de 150 passanten reden er 7 te hard.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 23-03-2005

In Arnhem zijn dinsdag meerdere winkeldieven door de politie aangehouden. In een warenhuis in de binnenstad zijn dinsdagmiddag een 43-jarige Arnhemse en een 39-jarige Arnhemmer aangehouden. Het tweetal droeg een tas bij zich waarin diverse gestolen goederen zaten afkomstig van meerdere winkels. De man en vrouw zouden in het bijzijn van hun driejarige zoontje bij verschillende winkels spullen hebben gestolen. De man zou bij de aanhouding ook nog een valse naam op hebben gegeven. Tegen het stel is proces-verbaal opgemaakt, zij konden het politiebureau in de loop van de avond weer verlaten. Bij een winkel in de Hanzestraat zijn twee jeugdige winkeldieven aangehouden. Een 16-jarig meisje en een 17-jarige jongen worden verdacht van diefstal van een aantal kledingstukken uit twee winkels. De jongeren krijgen vermoedelijk een alternatieve straf via Bureau Halt.
Ook in een supermarkt in het centrum van Arnhem is een winkeldief aangehouden. De 37-jarige Arnhemmer wordt ervan verdacht een blikje bier te hebben gestolen. De man is met een dagvaarding op zak weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg, snelheidscontroles

Publicatiedatum: 23-03-2005

Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland-Midden heeft dinsdag in Doesburg op verschillende locaties het verkeer gecontroleerd. Hieronder volgt een overzicht:


-Nieuwe Eekstraat, tussen 07.20 uur en 09.30 uur, 21 van de 380 passanten bekeurd, de hoogst gemeten snelheid was 102 km/uur. Verder werden nog acht bekeuringen uitgedeeld voor onder meer: twee bestuurders omdat zij geen gordel droegen, één bromfietser omdat die geen helm droeg, een automobilist die zonder rijbewijs rond reed.
-Didamseweg, tussen 10.00 uur en 11.30 uur, 6 van de 240 voorbijgangers bekeurd, de hoogst gemeten snelheid was 76 km/uur. Verder werden nog elf bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor het niet dragen van de gordel en opgevoerde bromfietsen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - 14 auto's maandagnacht ondergespoten

Publicatiedatum: 23-03-2005

In de nacht van maandag op dinsdag 22 maart jl. hebben onbekenden een spoor van vernielingen aan auto's achtergelaten. In totaal veertien auto's - meest duurdere merken - werden met spuitbussen met grijs/blauwe verf bewerkt. De vandalisten hebben de geparkeerde auto's ondergespoten op een route door de wijken Burgemeesterkwartier, Gulden bodem en Hoogkamp. Door de gebiedsagent van deze wijken wordt een onderzoek ingesteld. Hij heeft bij woningen in de straten waar de auto's vernield zijn brieven in de bus gedaan met een getuigenoproep. Mensen die menen informatie te hebben over de daders worden verzocht te bellen met het politiebureau aan de Beekstraat 0900-8844.

///
voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden