Persberichten

's-Hertogenbosch 23-03-2005

FLESSENTREKKERIJ

s-Hertogenbosch-
Dinsdagavond heeft de politie in de Pettelaarsweg een 25 jarige man uit Alkmaar aangehouden. De man was zojuist met een taxi van Sint Michielsgestel naar s-Hertogenbosch gereden en weigerde te betalen. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

OPENSTAANDE BOETE

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag is na controle door de politie in de Van Veldekekade een 26 jarige man uit Oss aangehouden. De man bleek nog voor ruim 700 euro aan boetes te hebben openstaan. De Ossenaar is overgebracht naar het politiebureau.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Drunen-
In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Lipsstraat een 56 jarige man uit Terheijden aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van twee uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

MAN MOET NOG BOETES BETALEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 26-jarige man uit Oss aangehouden op de Van Veldekekade in s-Hertogenbosch. De man zat als passagier in een personenauto die de politie controleerde. Hij bleek nog 700 aan boetes open te hebben staan. De man is ingesloten tot dat hij de boetes kan betalen.

VERKEERSCONTROLES

Schijndel-
Tijdens verschillende verkeerscontroles door de politie in Schijndel en Sint Michielsgestel zijn in totaal 49 bekeuringen uitgeschreven. Hiervan kregen 33 personen een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. De politie houdt gedurende deze week een aantal extra verkeerscontroles.

TE DIEP IN HET GLAASJE ZONDER RIJBEWIJS

Oss
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 49-jarige Osse automobilist aangehouden op de Graafsebaan in zijn woonplaats. De man had te diep in het glaasje gekeken. De politie zag de man al slingerend rijden op de Graafsebaan en hield hem staande. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs al eerder was ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod.

DRONKEN SNELHEIDSDUIVEL MOET RIJBEWIJS INLEVEREN

Berghem
Op de Burgemeester van Erpstraat in Berghem heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 30-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De politie hield de man staande omdat hij even daarvoor 99km/u reed terwijl 50 km/u was toegestaan. Controle wees eveneens uit dat de man te veel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod.

LEGE HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN

Oss
In een woning op de Grutto in Oss heeft de politie dinsdagmiddag een lege hennepkwekerij aangetroffen. Op de zolder van de woning trof de politie nog wel plantenresten aan. Tevens bleek de stroom illegaal afgenomen te worden in de woning. De politie heeft de spullen van de kwekerij inbeslaggenomen en maakt tegen de 32-jarige bewoner proces-verbaal op.

BEWONER OVERLOOPT INBREKER BIJ WONINGINBRAAK

Oss
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte van de woninginbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaats heeft gevonden aan de Meierij in Oss. De 25-jarige bewoner van de woning aan de Meierij werd midden in de nacht wakker van glasgerinkel, waarna hij door de verdachte met een ijzeren staaf op zijn scheenbeen werd geslagen. De verdachte nam vervolgens een DVD-speler weg uit de woning. Na te zijn behandeld in het ziekenhuis deed het slachtoffer aangifte bij de politie. Per direct werd er door de politie een buurtonderzoek ingesteld en werden getuigen gehoord.

MANNEN MOETEN NOG ZITTEN

Boxmeer
De politie heeft dinsdag een 52-jarige inwoner van Boxmeer aangehouden op de Princesmargrietstraat in zijn woonplaats. De man moet nog 240 dagen achter de dikke deur doorbrengen. Hij is ingesloten.

Cuijk
Een 38-jarige man uit Cuijk moet nog 55 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij verscheen dinsdag op uitnodiging aan het politiebureau. De man is ingesloten.

BEDRIJFSINBRAAK

s-Hertogenbosch-
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Haagstraat. Daders hebben vermoedelijk met behulp van een auto de schuifpui vernield. Het is nog onbekend wat er uit het pand is ontvreemd.