Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom (23/03)

BERGEN OP ZOOM, 23 maart 2005

Politie houdt snelheidscontroles op verzoek burger
OSSENDRECHT/PUTTE: De politie heeft woensdag snelheidscontroles gehouden. Op de OLV ter Duinenlaan is gecontroleerd in de 30 km zone. 9 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 66 km per uur. In Putte is woensdagmiddag gecontroleerd op de Sint Dionysiusstraat. Dit op verzoek van het buurtplatform. Ook hier gaat hem om een 30 km zone. 5 van de 37 passanten kregen een proces-verbaal voor het overtreden van de maximum snelheid. 1 bestuurder kreeg tevens een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Politie houdt 25-jarige man aan na lokaalvredebreuk
BERGEN OP ZOOM: Een 25-jarige inwoner van Bergen op Zoom is dinsdagavond door de politie aangehouden nadat hij zich schuldig had gemaakt aan lokaalvredebreuk. De man was door de eigenaar van een cafetaria aan de Pastoor Jutenlaan al diverse malen gevraagd om weg te gaan aangezien hij zich zeer vervelend gedroeg. Hier wilde de man niet naar luisteren waarna de eigenaar de politie in kennis stelde. Ook de ter plaatse gekomen politiemensen sommeerde de man diverse malen om de cafetaria te verlaten. Toen hij ook hieraan niet voldeed werd besloten de man aan te houden. Aangezien de verdachte zich zeer agressief gedroeg in de richting van de politieagenten waren zij genoodzaakt het verzet te breken met pepperspray. Daarna kon de verdachte worden aangehouden. Na verhoor is de man woensdagochtend weer heengezonden.

Poging ramkraak kapsalon
BERGEN OP ZOOM: Dinsdagnacht is getracht in te breken bij een kapsalon op het Zonneplein. Een beige personenauto probeerde rond 04.30 uur met de achterzijde van de auto de voorgevel van de kapsalon eruit te rijden. Toen dit niet lukte is hij zwaar beschadigd weggereden zonder achterlichten. Deze waren achtergebleven bij de kapsalon.

Vrouw berooft van fotocamera
BERGEN OP ZOOM: Twee mannen op een donkerblauwe scooter hebben dinsdagmiddag rond 12.30 uur een vrouw beroofd van haar fotocamera. Het 29-jarige slachtoffer liep op dat moment over de Wouwsestraat toen zij voelde dat haar tas van haar schouder werd gepakt. Het scooterduo verdween met tas in de richting van de van der Rijtstraat.

Mobiele telefoon en geld buit bij beroving
ROOSENDAAL: een 16-jarige en een 18-jarige Belg zijn dinsdagmiddag beroofd van hun mobiele telefoon en geld. Het tweetal werd op het station in Roosendaal aangesproken door twee mannen in een witte personenauto. Deze boden softdrugs aan. Toen het tweetal hier niet op in wilde gaan trok één van de daders een mes en moest de mobiele telefoon en geld worden afgegeven. Een kort handgemeen volgde waardoor één van de slachtoffer lichtgewond raakte.

Tweetal woninginbraken
ROOSENDAAL: Een woning aan de Voltastraat en de Philipslaan zijn dinsdag bezocht door inbrekers. De voordeur van de woning aan de Philipslaan was geforceerd waarna de gehele woning is doorzocht. Twee identiteitsbewijzen zijn gestolen. Vanuit de woning aan de Voltastraat is geld en een tweetal bankpassen weggenomen. Hier is geen braakschade aangetroffen.

Auto-inbraken
SPRUNDEL: Aan de Brandeke is maandagnacht ingebroken in een tweetal autos. Uit één auto is een autoradio-/CD-speler en een navigatiesysteem weggenomen. De autoruit werd ingeslagen. Vanuit het andere voertuig is niets weggenomen. Wel was de deurstijl verbogen.

Ruit ingegooid
RUCPHEN: Een achterruit van een personenauto aan de Raadhuisstraat is dinsdagnacht vernield. De eigenaar trof woensdagochtend een bierfles op de achterbank aan als stille getuige.

Auteur: Nicolette Bovenhorst