Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (23/03)

BREDA, 23 maart 2005

Weer FC-Groningen supporters aangehouden
BREDA- De politie heeft vandaag wederom FC-Groningensupporters aangehouden. Het gaat dit keer om 6 verdachten, die allen zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachten variëren in leeftijd van 19 tot 37 jaar en komen uit Groningen, Assen en Kropswolde. In totaal heeft de politie nu 20 FC-Groningen supporters aangehouden naar aanleiding van de ongeregeldheden op vrijdag 25 februari in Breda, de avond voor de wedstrijd NAC-FC Groningen.

Twee Belgen aangehouden voor mishandeling
BREDA- De politie heeft vannacht rond 00.45 uur op de Dr. Batenburglaan twee Belgen van 17 en 30 jaar aangehouden, die kort ervoor een automobilist zouden hebben geslagen. Een van de twee mannen eiste van de bestuurder die op een parkeerplaats bij een hotel stond te bellen, dat hij zijn GSM nodig had om een taxi te bellen. Toen dat kennelijk allemaal niet snel genoeg kreeg sloeg een van de twee Belgen de man in het gezicht. Onmiddellijk daarop belde het slachtoffer 112 en konden de twee mannen aan de hand van het signalement enkele minuten later door de politie worden aangehouden. De twee verdachten zijn ingesloten in een politiecel.

Opnieuw drie Etten-Leurse jongens aangehouden voor openlijk geweld ETTEN-LEUR: De politie in Etten-Leur heeft gisteren opnieuw drie Etten-Leurse jongens in de leeftijd van 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van openlijk geweld bij het winkelcentrum aan de Hof van den Houte. In het onderzoek werd eerder al een 15 jarige verdachte aangehouden. Aanleiding voor de vechtpartij zou zijn geweest, dat tijdens het spelen met een balletje in het winkelcentrum de ene groep de bal bij de ander had afgepakt. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Ex- schoonzoon mishandelt ex-schoonvader
BREDA- De politie is vannacht te hulp geroepen bij een bewoner in de Haagse Beemden, omdat een 58 jarige Bredanaar door zijn 35 jarige ex-schoonzoon een kopstoot had gekregen en was mishandeld. De voormalige schoonvader hield er een flinke bloeduitstorting en een dik oog aan over. De verdachte was na de mishandeling onmiddellijk weggereden in een auto, maar kon korte tijd later bij de politie worden aangehouden en bleek de man ook bij zijn eigen woning de ruiten te hebben ingegooid. De GGD moest er aan te pas komen, omdat de man zich hierbij ook had verwond.

Flatscreen TVs gestolen uit winkel
BREDA- Dieven hebben gisteravond bij een inbraak in een winkel aan de Nieuwe Ginnekenstraat twee LCD flatscreen TV-s gestolen. De TVs die beiden aan de muur waren bevestigd zijn door de inbrekers van de muur gerukt en meegenomen. De daders zijn via de achterzijde het pand binnengekomen. Bij een inbraak in een bedrijf aan de Mathenessestraat in Breda zijn gisteravond twee computers gestolen. Ook hier kwam de dader via de achterzijde het pand binnen.

Brand vermoedelijk door hennepkwekerij
BREDA- Gisteravond is rond 18.30 uur in een loods achter een winkel aan de Haagdijk brand uitgebroken. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een hennepkwekerij op de zolder van de loods. Vanwege het instortingsgevaar van de zoldervloer is het momenteel voor de politie niet mogelijk om ter plaatse nader onderzoek in te stellen. De brand werd ontdekt door de enorme rookontwikkeling. De brandweer had de brand snel onder controle. De eigenaar van het pand, een 53 jarige Bredanaar is door de politie gehoord. Hij blijkt de loods te hebben verhuurd aan een Bredanaar. De politie stelt een onderzoek in. Essent heeft ter plaatse de stroom afgesloten.

Politie ruimt hennepkwekerijen in schuurtjes
BREDA- De politie heeft vanmorgen in de wijk Heusdenhout in drie schuurtjes achter caravans in totaal 725 hennepkwekerijen ontmanteld. De drie eigenaren van de kwekerijen zijn door de politie gehoord. Het gaat om een 22, een 43 jarige en 52 jarige Bredanaar. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De kwekerijen zijn geruimd. De stroomleverancier constateerde, dat de stroomvoorziening om de meter werd afgetapt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst