Politie Drenthe

Groot aantal zaken opgelost

Emmen 23-03-2005

De politie van Emmen heeft met de aanhouding 5 verdachten een groot aantal zaken opgelost. Het onderzoek naar diverse inbraken kwam in een stroomversnelling toen 17 februari s nachts werd ingebroken in een winkel aan het Eerste Kruisdiep in Nieuwe Weerdinge. Bij een onderzoek in de omgeving werd toen een 21-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden, die nog de gestolen goederen bij zich had. Ook werd bij hem een neppistool aangetroffen.

Meer verdachten.
Nadien zijn nog 4 verdachten, in de leeftijd van 19 tot 23 jaar, afkomstig uit Emmer Compascuum, Gieten en Klazienaveen, aangehouden. De jonge mannen hebben allen meerdere dagen vastgezeten en de laatste is deze week vrijgelaten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de verdachten ook al eerder ingebroken hadden in de winkel in Nieuw Weerdinge. Verder werden inbraken opgelost van het zwembad, een sportclub en een manege. Het zwembad en de manege werden meerdere malen bezocht. Ook een bedreiging, een vernieling en diefstal van een fiets kwamen boven water.

Veel etenswaren.
Bij de inbraken werden veel etenswaren gestolen. Een deel van andere goederen is teruggevonden en de opbrengst van de rest is opgegaan aan voornamelijk drugs. De verdachten zullen zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter. (05-114631)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.