Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


maart 2005

Trainingslopen
Rotterdam

KNAU kiest voor huisvesting op Papendal

(23-03-2005)

Het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) heeft op 22 maart 2005 het principebesluit genomen voor verhuizing van het bondsbureau van IJsselstein naar het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem.

De streefdatum voor de verhuizing is 1 januari 2006. Dit voornemen zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de unieraad van de KNAU op 23 april 2005.

Huisvestiging op Papendal biedt veel kansen. De KNAU ziet mogelijkheden om de atletieksport verder op de kaart te zetten door de associatie met het Olympic Training Centre. De sportieve omgeving biedt inspiratie om dit doel te kunnen realiseren.

Op dit moment vindt de uitvoering van het toptrainingsplan van de KNAU voor midden- en lange-afstand via het concept Villa Mila al voor een belangrijk deel op Papendal plaats. Het gaat daarbij zowel om de faciliteiten van de te renoveren atletiekbaan als bijvoorbeeld om de voorzieningen op sportmedisch gebied. De KNAU wil de komende jaren daarbij graag samenwerken met andere Olympische sporten.

Daarnaast is deze accommodatie een zeer geschikte uitvalsbasis voor de implementatie van het loopsportprogramma Beter in Beweging en kunnen de faciliteiten voor opleidingen van de KNAU hier verder worden uitgebouwd.

De aanwezigheid van meerdere aan sport gerelateerde partners zoals NOC*NSF, NISB en ISA Sport biedt eveneens kansen voor een verdere samenwerking. Bovendien zijn er diverse mogelijkheden voor het gezamenlijk gebruik van faciliteiten.

De voorgenomen huisvesting sluit aan bij de doelstelling van het organisatieplan Beter in Balans om de vaste lasten voor personeel, huisvesting en organisatie op termijn terug te dringen. Gedwongen ontslagen door deze verhuizing worden zoveel mogelijk voorkomen. Voor de betrokken medewerkers zal een sociaal plan worden ontwikkeld.