Gemeente Ermelo


VOETBALTOERNOOI WULPSTRAAT

Afbeelding bij bericht

Woensdag 16 maart, het was een zonnige lentedag, de jeugd was enthousiast en er werd volop gevoetbald tijdens een voetbaltoernooitje op het veld aan de Wulpstraat. Een kleine competitie van 16 jongens en meisjes met wedstrijdjes van vier tegen vier. In de voorrondes speelde elk team tegen elkaar, de beste twee teams gingen door naar de finale. Team 4 met de spelers Dana van Beerschoten, Mark de Witte, Danny Post en Benjamin Vlijm was uiteindelijk het beste team en won het toernooi. Zij mochten de hoofdprijs, voor alle vier een mooie voetbal, in ontvangst nemen.

Initiatief wijkplatform West
Het voetbaltoernooi was het initiatief van wijkplatform West. Dit initiatief sluit prima aan op het plan breedtesport. Doel van dit plan is om mensen meer te laten sporten en bewegen. Het project Sport in de Wijk sluit hierop aan met de aanleg van diverse sport- en speelveldjes in de wijk. Remco Hendrikse, stagiair sportconsulent, heeft het initiatief van het wijkplatform uitgewerkt en het toernooi georganiseerd.

In West zijn verschillende speelveldjes die niet geschikt zijn voor voetbal. Enkele wel, waaronder die van de Wulpstraat. Het wijkplatform en de gemeente willen met dit toernooitje duidelijk maken dat dit veld is aangewezen als speelveld voor de jongere jeugd uit de buurt waar zij ook een balletje mogen trappen.