Ingezonden persbericht


palmOne en TomTom introduceren GPS Navigator

Breda, NL, 23 maart 2005 - palmOne, Inc.,(Nasdaq: PLMO), vooraanstaand producent van handheld-computers en communicatieoplossingen, kondigt een nieuwe GPS navigatieoplossing aan: GPS Navigator. Deze nieuwe navigatieoplossing verandert de Tungsten(TM) T3, Tungsten T5 en Zire(TM) 72 handhelds in krachtige navigatie-instrumenten.

Met de GPS Navigator hebben gebruikers toegang tot alle wegenkaarten van West-Europa (de aankoop van een SD kaart kan nodig zijn om extra grote kaarten op te slaan) en miljoenen ingeprogrammeerde nuttige plaatsen. Deze kunnen reizigers helpen om benzinestations, restaurants, parken, vliegvelden en nog veel meer te vinden. GPS Navigator wordt geleverd met een palmOne Bluetooth(R) GPS ontvanger, TomTom Navigator 2004 software, houder en oplader om zodoende een flexibel, uitgebreid en betaalbaar alternatief voor ingebouwde autonavigatiesystemen te kunnen bieden.

Volgens marktanalisten heeft de GPS-markt recentelijk een onstuimige groei doorgemaakt. Zo nam het aantal handhelds met kaart- en GPS navigatieoplossingen toe van 100.000 eenheden in 2002, tot ongeveer 2 miljoen in 2004 .

De nieuwe GPS Navigator gebruikt TomTom's bekroonde navigatiesoftware. Deze geeft spraakgestuurde aanwijzingen zodat automobilisten hun ogen op de weg kunnen houden. Bovendien maakt de krachtige Bluetooth technologie de vele draden overbodig, zodat het de 'look & feel' en gemak heeft van een ingebouwd navigatiesysteem, maar wel met alle gemakken van een handheld en voor een fractie van de prijs.

Franck Gaget, marketing directeur palmOne EMEA, zegt hierover: "De alliantie met TomTom schept voor palmOne de mogelijkheid om een GPS-oplossing op de markt te brengen op een tijdstip waar de populariteit van deze oplossingen zeer groot is. Mensen willen graag op tijd hun bestemming bereiken en tijd besparen. Dit is niet alleen belangrijk voor zakenmensen en mobiele professionals, maar ook voor dagjesmensen en toeristen."

Harold Goddijn, CEO van TomTom voegt hieraan toe: "Met deze oplossing bieden we gebruikers de meest essentiële informatie die men op de weg nodig heeft. Met de spraakgestuurde aanwijzingen is het niet meer nodig om de auto aan de kant te zetten om de kaart te pakken. Bestuurders kunnen met vertrouwen op weg met in het achterhoofd dat ze overal in West-Europa plaatselijke informatie kunnen aanwenden, of dit nu een benzinestation, een bezienswaardigheid of een hotel is om te overnachten."

De GPS Navigator heeft een consumentenadviesprijs van 399 Euro incl BTW.

Beeldmateriaal van de GPS Navigator is te vinden op: www.pridepr.nl

Over palmOne
palmOne, vooraanstaand producent op het gebied van handhelds, wil iedereen in de gelegenheid stellen om essentiële informatie te kunnen delen met anderen. palmOne kent de volgende produkten: Zire(tm) en Tungsten(tm) handhelds, Treo(tm) smartphones, software en accessories. Voor meer informatie over palmOne en verkoopadressen: http://www.palmone.com/nl.

# # #
Over TomTom
TomTom BV is een toonaangevend leverancier van persoonlijke navigatieproducten en -diensten. De producten van TomTom zijn gemakkelijk te gebruiken en omvatten zowel alles-in-een navigatieapparaten, als navigatiesoftware voor integratie met apparatuur van derden, zoals PDA's en smartphones. TomTom is in 1991 opgericht in Amsterdam en heeft vestigingen in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten. De producten van TomTom worden verkocht via een netwerk van topretailers in 16 landen. Meer informatie over TomTom is te vinden op www.tomtom.com

# # #