KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

22-3-2005

Regiovergadering Overijssel-Noordoostpolder

Deze eerste regiovergadering voor de regio Overijssel/Noordoostpolder na de fusie van NNWB met het Watersportverbond werd gehouden op 10 maart in Zwartsluis.

Betrokkenheid van leden, vergrijzing van het ledenbestand, zorgen om financiën waren onder meer zaken die aan de orde kwamen. In Kampen verwacht men dat toeristenbelasting wordt ingevoerd, hetgeen extra werk voor de verenigingen en extra kosten voor de watersporter met zich mee zal brengen. Maar over het algemeen was men redelijk tevreden over het functioneren van de eigen vereniging.

Bij het nieuws uit de regio werd veel informatie uitgewisseld over (nieuwe) aanlegplaatsen, baggerwerkzaamheden, brugbediening etc. Het Hoofdsteunpunt (HSP) Noord, gevestigd bij VW De Twee Provinciën te Paterswolde, gaf een enthousiaste presentatie over de mogelijkheden die het HSP biedt aan verenigingen in District Noord op het gebied van trainingen, opleidingen, het lenen van materiaal etc.
Tot slot werd door de heer Steensma het werk van de Stichting
Waterrecreatie IJsselmeer en Randmeren nader toegelicht.

De opkomst was, in vergelijking tot voorgaande jaren, aan de magere kant. En dat was jammer, want er was ook hier alle ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over het wel en wee van de
verenigingen en de ontwikkelingen in de regio Overijssel.