PERSBERICHT - 2005-03-23

Tsjechië lanceert Nederlandstalige website

De website www.czechtourism.com van het Tsjechisch Bureau voor Toerisme heeft nu een Nederlandse button. Op de site vindt men informatie over Tsjechië als vakantieland. Onder meer Praag, kuuroorden, actieve vakanties, Unesco monumenten, kastelen en praktische reisinformatie komen aan bod. Ook geeft de website een volledig overzicht van touroperators en reisorganisaties die vakanties in Tsjechië aanbieden.

Over de onderwerpen Praag, Kuuroorden, Burchten en Kastelen, Monumenten en bedevaartplaatsen, Actieve Vakanties, Congressen wordt uitgebreide informatie gegeven. Onder de button Media Gallery op de Nederlandstalige site kunnen zelfs enkele brochures gedownload worden en kan men een virtuele bezoek brengen aan enkele attracties.

Tevens vindt men onder de button `Informatie voor reizigers´ onder meer praktische reistips, een overzicht van reisgidsen en antwoorden op de meest gestelde vragen. De site geeft ook links naar websites van toeristische regios in Tsjechië en toont een overzicht van culturele evenementen in 2005. Door het selecteren van de naam van een specifiek kasteel, kuuroord of kerk wordt de exacte lokatie op een landkaart weergegeven. Onder de button Trade Centrum wordt een opsomming geven van toeroperators en reisorganisaties die vakanties in Tsjechie aanbieden.

Het verkeersburo van Tsjechie is gevestigd aan de Strawinksylaan 517, 1077 XX Amsterdam, e-mail: info-nl@czechtourism.com. Het verkeersbureau is iedere werkdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 11.00 uur op het nummer 020 575 3014. Het kantoor van het verkeersburo is voor het publiek geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur.