Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 maart 2005


APELDOORN - Vrouw met auto over de kop


Een 32-jarige automobiliste uit Badhoevedorp is dinsdagavond (22/3) op de afrit van de A1 bij de Kayersdijk over de kop gevlogen. De vrouw verliet rond 20.20 uur de snelweg en vloog op de afrit uit de bocht. Hierbij sloeg zij meermalen over de kop. Ambulancepersoneel onderzocht de vrouw ter plaatse maar zij hoefde niet naar het ziekenhuis. Zij hield alleen wat nekklachten over.


APELDOORN - Inbraak in bedrijfspand


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag (22/3) ingebroken in een bedrijfspand aan de Anklaarseweg. De daders braken een raam open en doorzochten de receptie en de kantoorruimte. Vervolgens werd een kast open gebroken en uit een geldkistje werd een hoeveelheid geld meegenomen. Vermoedelijk zijn de inbrekers tijdens hun 'werkzaamheden' gestoord, want diverse goederen die gereed waren gezet, zijn achter gebleven.


APELDOORN - Vernieling met katapult


De politie heeft dinsdagmiddag (22/3) bij een school aan de Sluisoordlaan een 13-jarige jongen aangehouden die met een katapult enkele ruiten kapot had geschoten. Bij de politie werd rond 14.00 uur gemeld dat twee jongens ruiten aan het vernielen waren. Bij aankomst van de politie stond er één jongen. Onderzoek wees uit dat hij niet geschoten had, maar de 13-jarige jongen kwam zich even later zelf melden. De politie nam de jongen mee naar het politiebureau en lichtte de ouders in. De verdachte wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.


Apeldoorn - gedroogde henneptoppen vernietigd


In een bedrijfspand aan de Elsweg in Apeldoorn heeft de politie dinsdagmiddag (22/3) ruim 11 kg gedroogde henneptoppen en diverse attributen voor een hennepkwekerij, waaronder lampen, filters, kweekbakken etc. in beslag genomen. De politie vermoedde een hennepkwekerij, maar deze was niet meer in gebruik wel werden de hiervoor gebruikte goederen en de gedroogde delen van planten aangetroffen. De in beslag genomen geoderen worden vernietigd. Een 31 jarige huurder van de ruimte werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


APELDOORN - Zes bestuurders in de fout


Zes bestuurders gingen dinsdagavond (22/3) tijdens een controle op de Arnhemseweg in de fout. De politie controleerde rond 22.30 uur en gaf drie fietsers een boete voor het rijden zonder licht en één automobilist kreeg een boete voor het rijden met een verlopen apk. Bovendien kregen drie automobilisten een boete voor het niet dragen van de autogordel.


APELDOORN - Vijfendertig bestuurders te snel


Vijfendertig bestuurders van motorvoertuigen overschreden dinsdag (22/3) tijdens twee snelheidscontroles de maximumsnelheid. Bijna 1.500 bestuurders passeerden op de Matenpoort de controle. Van heden reden er twaalf sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km/uur. Op de Anklaarseweg passeerden 1.258 bestuurders van motorvoertuigen de controle. Van hen reden er drieëntwintig sneller dan 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 67.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --