Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn kiest voor zelfstandig evenementenbureau

Het college van burgemeester en wethouders van Apeldoorn heeft afgelopen maandag ingestemd met het oprichten van een evenementenbureau. Met deze professionaliseringsslag wil de gemeente haar stad duidelijker positioneren en profileren als evenementenstad.

De ambitie die het college heeft op het gebied van evenementen is gebaseerd op de bestaande, sterke punten van de stad, de zogenaamde kernwaarden: ruimte, groen, kwaliteit, veilig, ingetogen, stijlvol, koninklijk, attracties. Waar mogelijk wil Apeldoorn aanhaken op relevante trends die voor Apeldoorn passend en sturend zijn.

Om een onafhankelijke rol naar de markt te kunnen vervullen, kiest het college voor een zelfstandig evenementenbureau, buiten de gemeentelijke organisatie. Uit kostenoogpunt wordt het bureau ondergebracht bij een bestaande organisatie. Nader onderzoek moet bepalen welke organisatie daarvoor het meest in aanmerking komt.

Het evenementenbureau moet structuur en sturing aanbrengen in de Apeldoornse evenementen. Overigens gaat het bij deze evenementen om een selectie van zon honderd van de in totaal circa 1600 aanvragen voor evenementen die jaarlijks bij de dienst Veiligheid, Recht en Burgerzaken van de gemeente binnenkomen. Aan een evenementenbureau de taak om die honderd evenementen, variërend van de Midwintermarathon tot Gelderse Muziekzomer, en van de Internationale Menwedstrijden tot Jazz in the Woods, verder te optimaliseren en waar mogelijk verder uit te bouwen. Daarnaast wil de gemeente dat het evenementenbureau ook zorgt voor nieuwe evenementen met een bredere uitstraling, op (boven)regionaal en zelfs landelijk niveau.

Voor het laatst bijgewerkt op: 11-mrt-2005 11:19