Gemeente Apeldoorn

Verbouw ACEC later, extra tijd Sprookjestheater

Na de zomer wordt begonnen met de verbouwing van ACEC: het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur. De eerste helft van 2006 zal de officiële (her)opening moeten plaatsvinden. De bijgestelde planning biedt het Sprookjestheater de gelegenheid om tot en met de maand augustus nog gebruik te kunnen maken van het ACEC-gebouw. Intussen onderzoekt Het Sprookjestheater in overleg met de gemeente mogelijkheden voor een andere accommodatie.

Huisvesting
De gemeenteraad heeft op 3 maart Definitief Ontwerp voor ACEC vastgesteld en een bouwkrediet beschikbaar gesteld van 3,6 miljoen. In het pand zullen naast een fietsenstalling voor circa 1250 fietsplaatsen diverse culturele instellingen worden gehuisvest zoals:
* Centrum voor beeldende kunst Gelderland (inclusief de kunstuitleen);

* Muziekgroep de Ereprijs;

* Muziekschool Mi Dushi;

* Nationaal Jeugdorkest;

* Jeugdorkest Nederland;

* Gelderse Muziekzomer;

* Kennis atelier culturele planologie;

* Gemeentelijke archeologie;

* Erfgoed instellingen;

* Bouwhuis;

* Coda met werkplaatsen.

Presentaties
De begane grond, langs de looproute langs het museum, wordt geschikt gemaakt voor presentaties van het Centrum voor Beeldende Kunst en andere ACEC-gebruikers. Dat betekent dat ook de Kunstuitleen daar te vinden is. In de kelder worden multifunctionele muziekruimten gerealiseerd, kantoorruimte blijft op de eerste verdieping. De tweede en derde verdieping bieden ruimte aan de werkplaatsen voor Coda en als algemene project-repetitie-, presentatieruimten en incidenteel als werkruimte voor de Ereprijs.

Voor het laatst bijgewerkt op: 17-mrt-2005 04:15