Openbaar Ministerie

Persberichten
Roermond, 23 maart 2005

Drie jaar cel voor brandstichter moskee

Op woensdag 23 maart 2005 heeft de Rechtbank uitspraak gedaan tegen de 24-jarige van T. uit Kronenberg die terecht moest staan voor het voorbereiden van brandstichting van de moskee te Venray op 11 november 2004. De Rechtbank heeft 3 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar opgelegd. Daarnaast heeft de rechtbank als bijzondere voorwaarde gesteld dat hij zich gedurende de proeftijd moet gedragen naar de aanwijzingen en voorschriften van de GGZ-Groep Noord.

Het Openbaar Ministerie had op 9 maart 2005 3 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de 24-jarige verdachte voor de poging brandstichting van de moskee te Venray.

In deze zaak zijn ook nog andere verdachten betrokken.

Op vrijdag 11 maart werden twee verdachten veroordeeld voor het voorbereiden van brandstichting.

De 20-jarige M. uit Horst werd veroordeeld voor een gevangenisstraf van 300 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Ook heeft de Rechtbank als bijzondere voorwaarde gesteld dat zij zich gedurende de proeftijd gedraagt naar de aanwijzingen en voorschriften die haar worden gegeven door of namens Reclassering Nederland.

Voor de 20-jarige van H. uit Horst is een gevangenisstraf opgelegd van 295 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Daarnaast heeft de Rechtbank als bijzondere voorwaarde gesteld dat de verdachte zich gedurende de proeftijd gedraagt naar de aanwijzingen en voorschriften die hem worden gegeven door of namens de GGZ-Groep Noord- en Midden-Limburg, afdeling Justitiële Verslavingszorg Limburg.

Op 25 april 2005 wordt de inhoudelijke behandeling tegen de 20-jarige G. uit Tienray voortgezet. Hij wordt verdacht van poging tot brandstichting van de moskee in Venray.