Gemeente Den Haag

maart 2005
Wethouder Smits gaat weddenschap aan met Haagse Scholen (23 maart)

Leerlingen van het Christelijk College de Populier en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gaan een weddenschap ('The Bet') aan met wethouder Ries Smits van Duurzaamheid. De scholieren beweren dat zij in twee maanden hun eigen CO2-uitstoot met 8% kunnen beperken door thuis en op school energie te besparen. De ondertekening vindt op 24 maart om 11.00 uur plaats in het gebouw van het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan 1. Voorafgaand aan de ondertekening is er een interview en discussie tussen de leerlingen en de wethouder.

Doel
Deze duurzame ondertekening met de wethouder is georganiseerd door het Jongeren Milieu Aktief, de jongerentak van Milieudefensie. 'The Bet' heeft alles te maken met het Kyoto verdrag, waarin is afgesproken vóór het jaar 2012 de CO2-uitstoot met 8% te verminderen. Door zelf aan de slag te gaan en het goede voorbeeld te geven, proberen de scholieren te bewijzen dat je met eenvoudige maatregelen in huis en op school makkelijk 8% CO2 kunt besparen.

Tegenprestaties
Als de scholieren 'The Bet' winnen, ontvangen ze van de gemeente Den Haag het geldbedrag retour waarmee ze de duurzame materialen hebben aangeschaft, zoals spaarlampen en lesmateriaal. Een deel daarvan zullen ze dan doneren aan een goed doel. Verliezen de scholieren, dan zal het Conservatorium een optreden aanbieden aan wethouder Ries Smits en de scholieren van de Populier een biologische lunch.

Het is de tweede keer dat wethouder Ries Smits een dergelijke duurzame weddenschap aangaat met Haagse scholieren.