TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-03-2005

Internet
http://www.eetsmakelijk.nl

MAAK PASEN SMAKELIJK MET WWW.EETSMAKELIJK.NL

De kooksite van de TROS www.eetsmakelijk.nl staat de komende dagen volledig in het teken van Pasen. Er zijn verschillende paasrecepten te vinden en een paasmenu van vier gangen.

Ook biedt de site een eenvoudige zoekmodule waarmee de bezoeker in recordtempo restaurants kan vinden die paasontbijten, -brunches, -lunches of -diners organiseren. Verder kunnen bezoekers meedoen aan een speciale paasprijsvraag waarmee een paasdiner voor twee te winnen is.

In oktober 2004 is www.eetsmakelijk.nl on line gegaan. In deze zeer overzichtelijke internetsite zijn de TROS-kookrubrieken gebundeld.

De TROS-programma's TROS Tafel Twee, De Reistafel, 1000 seconden, De wereld van K3, (het vroegere) Lunch-TV en het programmablad TROSKompas ontwikkelen zoveel recepten, dat de TROS deze lekkernijen na uitzending niet zomaar in de 'prullenbak' wilde gooien. Dit heeft geresulteerd in een kooksite met de meest uiteenlopende recepten, van de TROS-koks Ad Janssen en Lonny Gerungan, maar ook van de kijkers en internetbezoekers zelf.

Naast de recepten biedt de site uitleg over allerlei ingrediënten, foto's van de gerechten en video's met beelden hoe Ad Janssen en Lonny Gerungan hun recepten bereiden. Ook de volledige uitzendingen van TROS Tafel Twee, Lunch-TV, TROS Middag Magazine, 1000 Seconden en De Reistafel zijn terug te zien. Een digitaal kookwoordenboek moet de minder gevorderden op weg helpen en iedereen kan zijn of haar favoriete recept op de site plaatsen via een kookboek. Deze recepten zijn aan de hand van sterren (van 1 tot en met 5) beoordeeld op waardering van de bezoekers. Een top 10 laat zien welke recepten favoriet zijn bij de bezoekers. Ten slotte is het mogelijk om je aan te melden voor de nieuwsbrief en met andere kookfanaten te praten of te discussiëren in het forum.

Kortom, veel kookinformatie is te vinden op http://www.eetsmakelijk.nl.




TROS