Gemeente Doorn


Algemene Zaken

Wisseling wijkbeheerder wijk Zuid
De wijkbeheerder van Wijk Zuid, Jan de Klaver, gaat per 1 april met FPU. Vanaf heden tot 1 januari 2006 zal de opzichter bij de buitendienst, Arjan van Wijngaarden, aanspreekpunt zijn voor al uw vragen en opmerkingen m.b.t. Wijk Zuid. Hij is telefonisch bereikbaar onder nummer 06-22255848 of 06-22255849.
Vanzelfsprekend kunt u ook de wijkteammedewerkers benaderen met uw vragen.

Collecte
De Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost collecteert in de week van 20 maart tot en met 26 maart 2005.

Sluiting gemeentehuis
Op Goede Vrijdag (25 maart) en Tweede Paasdag (28 maart) is het gemeentehuis de gehele dag gesloten.

Nieuwe Heuvelruggemeente betrokken bij pilot elektronische dienstverlening
De komende drie jaar gaan 26 gemeenten samen aan de slag met pilots en onderzoeken om hun prestaties op het gebied van Transparantie, Dienstverlening en Innovatie van bedrijfsprocessen te verbeteren. Deze activiteiten moeten leiden tot generieke toepassingen zodat ook andere gemeenten van de opgedane kennis en ervaring gebruik kunnen maken.

De inzet van ICT bij gemeenten kan veel voordelen opleveren. Voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties was dat aanleiding het Programma Andere Overheid op te starten. Via dat programma worden overheden gestimuleerd hun aanwezige ICT maximaal in te zetten.

Ook de nieuw te vormen gemeente Heuvelrug heeft in het visiedocument opgenomen dat maximaal gebruik wordt gemaakt van de ICT-mogelijkheden. De burgers moeten de voordelen van een maximaal ICT-gebruik kunnen merken. EGEM is een onderdeel van genoemd ministerie en heeft de werving van de gemeenten, die deel kunnen nemen aan het project, voor haar rekening genomen. Alle gemeenten van Nederland maakten kans om geselecteerd te worden voor het project, maar aan slechts 26 gemeenten was het uiteindelijk voorbehouden om daadwerkelijk uitverkozen te worden.

De werkgroep Informatisering & Automatisering (I&A) van de nieuwe gemeente Heuvelrug heeft de aanmelding verzorgd en gaat graag de uitdaging aan om als voorhoedegemeente te fungeren. Voorwaarde was wel dat de gemeente in de afgelopen twee jaar aantoonbare resultaten heeft geboekt in de elektronische dienstverlening en klaar is voor verdere ontwikkeling daarvan.

Referentiegemeente
De nieuw te vormen gemeente Heuvelrug is uiteraard nog niet zover en is daarom geselecteerd als referentiegemeente. Deze treedt op als toetsingskader en klankbord voor nieuwe ontwikkelingen die door de voorhoedegemeenten worden ingezet en uitgewerkt. Daarnaast vallen referentiegemeenten in als er te weinig voorhoedegemeenten voor een bepaald onderdeel beschikbaar zijn.

De nieuwe gemeente Heuvelrug werd geselecteerd omdat de vijf afzonderlijke gemeenten, die betrokken zijn bij de herindeling, via de werkgroep I & A onmiddellijk aan de slag zijn gegaan met een integrale benadering van informatievoorziening. Hierbij worden de ontwikkelingen en voornemens in samenhang beschouwd. In de aanloop naar de herindeling wordt aandacht besteed aan een geheel geïntegreerd stelsel van basisadministraties, waarbij enkelvoudige vastlegging aangewend wordt voor meervoudig gebruik. Documentaire informatievoorziening en een nieuwe website op basis van het community-model zijn belangrijk. Het eerste zichtbare succes naar een andere overheid is geboekt. De nieuwe gemeente Heuvelrug timmert in I & A-opzicht nadrukkelijk aan de weg en houdt u , als burger, op de hoogte waar dit toe leidt.

Geplaatst: 15-03-2005 16:51:27
Bewerkt : 16-03-2005 15:11:56