Gemeente Doorn


Deelnemers gezocht voor cursus GALM-trainer

Steeds meer ouderen nemen deel aan sport-en beweegactiviteiten. Maar met de vraag naar activiteiten stijgt ook de vraag naar deskundige lesgevers. Iedereen met een vooropleiding op het gebied van sport en bewegen die voldoet aan de toelatingseisen en die het leuk vindt om met een seniorendoelgroep te werken, kan zich aanmelden voor de basiscursus GALM-trainer.

De waarde van sport- en bewegen wordt steeds meer onderkend. Speciaal de groep senioren in de leeftijd van 55 tot 65 jaar die niet of nauwelijks gesport hebben en nog geen aansluiting vinden bij de traditionele sportvereniging vinden hun weg via GALM (Groninger Actief Leven Model)-projecten.

Gezondheid, het werken aan en het vergroten van de eigen fitheid, het tegengaan van sociaal isolement en het plezierig invullen van de vrije tijd blijken belangrijke motieven voor mensen om te gaan sporten.

Voor de GALM-projecten zijn docenten nodig en daarom organiseert Schakels MBvO een cursus GALM-trainer. De cursus wordt op 5 zaterdagen (10 en 17 september, 1 en 8 oktober en 10 december) gegeven in Amersfoort en ko st 175,00. Na afloop van de cursus kunnen de nieuwe lesgevers in de provincie Utrecht direct op freelance-basis aan de slag.

Voor meer inlichtingen en een uitgebreid programma kunt u bellen of mailen met Marjan Stam, telefoon (030) 275 33 51, e-mail: ms@schakels.nl. Meer informatie over MBvO en GALM-projecten kunt u vinden op www.schakels.nl/mbvo

Geplaatst: 23-03-2005 14:38:06
Bewerkt : Item na plaatsing niet meer bewerkt