Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/03/05)

OOSTERHOUT NB, 23 maart 2005

Politie houdt twee mannen aan

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen zagen dinsdag 22 maart omstreeks 17.10 uur op het Bloemenoordplein een bromfiets staan die niet afgesloten was en niet voorzien was van een verzekeringsplaatje. Navraag leverde geen eigenaar op, waarop de politiemensen besloten de bromfiets mee te nemen naar het politiebureau. Tijdens het inladen van de bromfiets meldde zich een 24-jarige man uit Vlijmen, die aangaf de eigenaar van het vervoermiddel te zijn. Omdat hij ter plekke niet kon aantonen dat de bromfiets van hem was, kreeg hij van de politiemensen te horen dat de brommer meeging naar het bureau en dat hij hem daar, op vertoon van een eigendomsbewijs, kon ophalen.
Toen de politiemensen wilden wegrijden, probeerde de man de brommer uit de politiebus te trekken. Daarbij bedreigde hij de politieman die de bromfiets vast had. De politiemensen besloten de man daarop aan te houden, maar hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Tijdens de aanhouding kwam er een tweede man ter plaatse, die probeerde de aanhouding van de eerste verdachte te verhinderen. De tweede man sloeg daarbij een politieman. Eén van de politiemensen gebruikte daarop pepperspray om deze man, een 26-jarige Waalwijker, op afstand te houden. Hij kon even later ook worden aangehouden. Tegen de twee mannen is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn omstreeks 21.30 uur heengezonden met een AU-dagvaarding. |

Politie houdt amokmaker aan

OOSTERHOUT: De politie kreeg dinsdag 22 maart omstreeks 17.45 uur de melding dat iemand amok zou maken in een hotel aan de Beneluxlaan. Daarbij zou de man ook met een mes gezwaaid hebben.
De politie trof de verdachte, een 51-jarige inwoner van Oosterhout aan en nam hem mee naar het bureau. De man verklaarde boos te zijn, omdat hij niet geholpen werd. Hij bleek in het bezit te zijn van een klein mesje, waarvan hij afstand deed. Nadat de man een verklaring had afgelegd is hij heengezonden.

Twee vissers bekeurd

s-GRAVENMOER / OOSTEIND: De politie controleerde dinsdag 22 maart op de Kerkdijk in s-Gravenmoer en de Dongedijkseweg in Oosteind vier vissers. Twee van hen kregen een bekeuring omdat ze niet in het bezit waren van een geldige sportvisakte.

Man raakt rijbewijs kwijt na snelheidsovertredingen en bumperkleven

TERHEIJDEN: Een 37-jarige man uit Waalwijk moet zijn rijbewijs inleveren na roekeloos rijgedrag. Een surveillerende politiemedewerker zag de man in zijn auto met hoge snelheid over de A16 rijden. De man bereikte snelheden van 165 km/uur, op plaatsen waar een maximumsnelheid van 100 km/uur geldt. Ook maakte hij zich daarbij diverse malen schuldig aan bumperkleven. De man reed vervolgens de A59 in de richting van Raamsdonksveer op. Ook op deze rijksweg, waar een maximumsnelheid van 120 km/uur geldt, reed te man te hard. Hier werd een snelheid van 155 km/uur gemeten. Ter hoogte van Terheijden werd de man aan de kant gezet. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien wordt zijn rijbewijs ingevorderd.

Vier fietsen beschadigd na brandstichting

RAAMSDONKSVEER: Dinsdag 22 maart omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat er diverse fietsen in brand waren gestoken op de Burgemeester Krijgsmangeerde. Ter plaatse bleek dat het om vier fietsen ging. Van deze fietsen werden onder andere zadels, fietstassen en jasbeschermers in brand gestoken. De vier eigenaressen van de rijwielen hebben aangifte gedaan van vernieling.

Woninginbraak

OOSTERHOUT: Dinsdag 22 maart is tussen 07.30 uur en 18.10 uur ingebroken in een woning in de Loevensteinlaan. Een ruit aan de achterzijde van de woning bleek te zijn geforceerd. Uit de woning werden onder andere beddengoed en een televisie weggenomen.

Politie houdt parkeercontrole in Lage Zwaluwe

LAGE ZWALUWE: Na klachten van omwonenden heeft de politie dinsdag 22 maart een parkeercontrole gehouden op de Repel. Er werd geen parkeeroverlast waargenomen. Wel schreef de politie een bekeuring uit voor de eigenaar van een onverzekerde auto.

Bedrijfsinbraken

OOSTEIND: Tussen dinsdag 22 maart 20.00 uur en woensdag 23 maart 06.45 uur is ingebroken in een kwekerij aan de Provincialeweg. Een ruit van een kas bleek te zijn ingeslagen, waarna enkele tientallen assimilatielampen werden weggehaald.

WERKENDAM: Tussen dinsdag 22 maart 23.00 uur en woensdag 23 maart 07.20 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Bolstrastraat. Het pand werd betreden via een gat in het dak. Het is nog onbekend of er iets is weggenomen.

Politie houdt verkeerscontroles

WAALWIJK: De politie hield dinsdag 22 maart verkeerscontroles op de Akkerlaan, de Vijverlaan en de Midden-Brabantweg. Er werden twee bekeuringen uitgeschreven, beide voor niet handsfree bellen.

SLEEUWIJK: De politie hield dinsdag 22 maart een verkeerscontrole op de Tol. Daarbij werden drie bekeuringen uitgeschreven: één voor het niet deugdelijk bevestigen van de hulpkoppeling, één voor het niet tonen van het rijbewijs op eerste vordering en één voor het niet dragen van de autogordel.

OOSTERHOUT: De politie hield dinsdag 22 maart snelheidscontroles op de Slotlaan en in de Hoogstraat. Op de Slotlaan (maximumsnelheid 50 km/uur) controleerde de politie tussen 11.45 uur en 13.15 uur 421 passanten van wie er 73 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur.
In de Hoogstraat, waar de politie tussen 13.50 uur en 15.50 uur 762 passanten controleerde, reden 40 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 76 km/uur.

DONGEN / s-GRAVENMOER: De politie hield woensdag 23 maart tussen 08.10 uur en 09.00 uur verkeerscontroles op de Vierbundersweg in Dongen en op de Wilhelminalaan in s-Gravenmoer. Daarbij werd één bekeuring uitgeschreven, voor niet handsfree bellen.

RIJEN: De politie hield woensdag 23 maart tussen 07.30 uur en 08.00 uur een roodlichtcontrole op de kruising van de Europalaan en de Rijksweg en tussen 08.15 uur en 08.45 uur een roodlichtcontrole op de kruising van de Nassaulaan en de Oosterhoutseweg. Op elke kruising reden twee mensen door het rode licht.

Auteur: Leonie van Ooijen