Provincie Flevoland



Burgerjurys presenteren advies

Op 16 maart hebben de burgerjurys hun adviezen gepresenteerd aan de projectcommissie Omgevingsplan in het provinciehuis. Daaruit kwamen drie belangrijke aanbevelingen naar voren. Meer werkgelegenheid in Flevoland zelf, minder knelpunten in het verkeer en sta economische ontwikkelingen in het buitengebied toe.

Toelichting aanbevelingen


1. Zorg voor meer werkgelegenheid in Flevoland zelf en los daarmee het probleem van de bereikbaarheid op. Vraag eerst aan het Rijk geld voor voorzieningen voor dat er meer woningen gebouwd worden in zuidelijk Flevoland.

2. Sta economische ontwikkelingen in het open buitengebied toe. De regelgeving voor dit gebied moet geminimaliseerd worden om economische- en recreatieve activiteiten mogelijk te maken. Alles met behoud van de landschappelijke waarden en bebouwingscultuur in de dorpen.

De projectcommissie Omgevingplan is blij met de aangedragen adviezen. Op 20 april zal de commissie in een openbare vergadering de rapporten verder bespreken. Dan wordt ook duidelijk wat de verschillende politieke partijen met de signalen van de burgerjurys zullen doen.

De volgende adviesronde

De burgerjurys gaan nu op aanwijzing van de commissie verder met hun onderzoek. Het tweede advies moet antwoord geven op de vraag hoe de kwaliteit van de omgeving beleefd wordt. Vooraf zijn door de projectcommissie de vraagstukken over de omgevingskwaliteit opgesteld. Tijdens een openbare bijeenkomst op 23 april in het provinciehuis zullen de burgerjurys van Noord-, Oost- en Zuid-Flevoland daarvoor deskundigen ondervragen.

De burgerjurys beoordelen de ontwikkeling van het Omgevingsplan in opdracht van Provinciale Staten. Alle adviezen worden door de projectcommissie betrokken bij de uiteindelijke vaststelling van het nieuwe Omgevingsplan in 2006.

In de projectcommissie Omgevingsplan van woensdag 16 maart jl. hebben de commissieleden het eerste advies van de burgerjurys ontvangen en besproken. Zij hebben ook vragen geformuleerd voor een tweede advies. Het tweede advies van de jurys wordt 18 mei aan de projectcommissie voorgelegd. Voor meer informatie kunt u terecht bij Karin Kloetstra, tel. 0320-265691 of e-mail: Karin Kloetstra.