Provincie Flevoland




Provinciale Staten meet effecten eigen beleid

De commissie samenleving gaat de effecten van het Provinciaal Beleid in de praktijk meten. Dit is 16 maart j.l. besloten.

De commissie is van mening dat de Provinciale Staten periodiek moeten nagaan wat de effecten van het provinciaal beleid voor de Flevolandse samenleving zijn. Ook moet worden gekeken hoe de samenleving die effecten beoordeelt. Bijsturing van beleid is daardoor beter gefundeerd mogelijk.

Aan de ene kant formuleren de Provinciale Staten kaders voor het te voeren provinciaal beleid, aan de andere kant moeten zij ook meten wat er is bereikt. De commissie zal zich de komende tijd buigen over de vraag welk beleidsterrein zij als eerste voor de effectmeting zal kiezen. In de vergadering van 20 april 2005 neemt zij hierover een besluit, en stelt dan tevens een concreet stappenplan vast.

De positieve ervaring met het interactieve proces van de provinciale nota sportbeleid zal als uitgangspunt dienen voor de effectmeting. De commissie zal daarvoor hoorzittingen houden. De commissie verwacht zo de beleidsdoelen binnen haar werkterrein beter te kunnen formuleren. Dat heeft dan weer gevolgen voor de programmabegrotingen van de komende jaren.