SAMHOUD

Adviesbureau organiseert gala om nieuw talent binnen te halen

Anders dan de naam doet vermoeden is het sollicitantengala geen nachtelijk spektakel waar sollicitanten in avondkleding sollicitatiegesprekken voeren. 'Op basis van CV's nodigen wij zo'n 40 kandidaten uit op ons kantoor voor een eerste kennismaking, 'gewoon' overdag in gepaste sollicitatiekleding', vertelt HR-manager Tjeertje Vlaskamp. In een intensieve en inspirerende dag maken de kandidaten samen met hun medekandidaten kennis met de organisatie, de medewerkers, de klanten en de inhoud van het advieswerk. Door de duur van het gala en de afwisseling komen alle kandidaten aan bod en zijn de echte toppers aan het eind van de dag vaak wel bekend. Toch wordt er een paar dagen na het gala nog één laatste gesprek gevoerd om te zien of de kandidaat nog steeds zoveel indruk maakt. Zoja, dan kan hij of zij direct beginnen.
Medewerkers kiezen hun collega's
&Samhoud onderscheidt zich inhoudelijk van andere adviesbureaus door een uitzonderlijke focus op de menselijke kant van bedrijfsvoering. 'Deze filosofie brengen wij niet alleen bij onze klanten in de praktijk. Ook intern leggen wij de focus op de menselijke kant. Bij sollicitantengala's betrekken wij dan ook een groot deel van onze medewerkers, zodat zij kunnen meebeslissen over toekomstige collega's' aldus Edwin Winter senior adviseur en partner. Edwin heeft 10 jaar geleden zelf bij &Samhoud gesolliciteerd via een sollicitantengala. 'Ik vond het zelf een erg leuke en originele manier om te solliciteren. Het is compleet anders dan het standaard sollicitatiegesprek van een uur met bijvoorbeeld een hoofd HRM. Door de groepsdiscussies, opdrachten en gesprekken met de '&Samhouders' kreeg ik die dag een goed beeld van de visie en cultuur van de organisatie en de functie. Je hebt meteen veel meer gevoel bij de organisatie, waardoor je ook zélf een bewustere keuze kan maken'.

Klanten
En de filosofie reikt zelfs nog verder. Klanten moeten uiteindelijk samenwerken met de toekomstige adviseurs. Daarom worden ook de klanten van het bureau betrokken bij de selectie van nieuwe medewerkers. Bij ieder gala wordt een klant uitgenodigd die iets vertelt over een project waar &Samhoud bij betrokken is of is geweest. Dit wordt gedaan in de vorm van een case, zodat de kandidaten ook zélf worden uitgedaagd om mee te denken over hoe zij een dergelijk project zouden aanpakken. 'De relaties met onze klanten zijn vaak langdurig en intensief. Hun oordeel over de kandidaten weegt dan ook zwaar bij de uiteindelijke selectie' benadrukt Salem Samhoud, oprichter van het bureau. 'We doen er alles aan om een ontspannen sfeer te creëren. Zodat iedereen aan het eind van de dag met een goed gevoel naar huis gaat en denkt 'of ik het nou wordt of niet, ik heb in ieder geval iets bijzonders meegemaakt'. Maar uiteindelijk is het ook een pittige selectie, op zoek naar nieuw talent'.

Op 23 maart a.s. vindt voor het 15e achtereenvolgende jaar een sollicitantengala plaats. &Samhoud ontvangt die dag zo'n 40 sollicitanten voor de functies junior en medior adviseur. Voor meer informatie over de vacatures en de organisatie zie www.samhoud.nl.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij Tjeertje Vlaskamp
030-2348630, e-mail: t.vlaskamp@samhoud.nl


04 mrt 05 10:39