Ingezonden persbericht


The Publicity Company

UITNODIGING Amsterdam, 8 maart 2005

Première GUMBOOTS in Theater Fabriek Amsterdam

Wij nodigen u uit voor de première van GUMBOOTS op woensdag 23 maart in Theater Fabriek Amsterdam. Indien u de feestelijke première van deze Zuid-Afrikaanse energie-explosie wilt bijwonen, kunt u zich aanmelden door onderstaande antwoordstrook voor dinsdag 15 maart ingevuld te mailen naar margaretha@publicy.nl.

GUMBOOTS is een wervelende show uit Zuid-Afrika. Energiek, ritmisch en sexy topentertainment dat wereldwijd een groot succes is. De voorstelling brengt naast spektakel ook de Zuid-Afrikaanse ziel en traditie naar Amsterdam. Gumboot dancing vertelt het verhaal over de negentiende-eeuwse goudmijnen. De mijnwerkers mochten er niet met elkaar praten. Het stampen met hun rubberlaarzen was voor hen de enige manier om met elkaar te communiceren. Zo werd gumboot dancing hun geheimtaal. Inmiddels is de meeslepende dans, samen met traditionele ritmes en liederen, uitgegroeid tot een populaire Zuid-Afrikaanse kunstvorm. GUMBOOTS bestaat uit negentien dynamische nummers, onder meer de Nelson Mandela song en Joburg, a song about Johannesburg. Met hart en ziel én de traditionele rubberlaarzen bezweren twaalf topartiesten, ondersteund door een live band, het publiek. Uitgebreide informatie over de show staat op website www.gumboots.nl.

De feestelijke première van GUMBOOTS, die vier weken exclusief in Amsterdam staat, is woensdag 23 maart in Theater Fabriek Amsterdam, Czaar Peterstraat 213. De persbalie is open vanaf 19.00 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur precies. Een routebeschrijving staat op website www.theaterfabriekamsterdam.nl.

Vriendelijke groet, Margarétha Moerkerke en Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 6127000, e: info@publicy.nl

-----