Gemeente Breukelen


Actueel Persberichten

Persberichten

Breukelen houdt een grote schoonmaak

Onder het motto tijd voor de grote schoonmaak gaat de gemeente op woensdag 23 maart het zwerfvuil binnen de bebouwde kom te lijf. Medewerkers van de gemeente nemen die dag, geholpen door leerlingen in het lager en voortgezet onderwijs, de kernen van Breukelen, Kockengen en Nieuwer Ter Aa onder handen. Ook de bebouwde kom van de Scheendijk krijgt bezoek van papierprikkers en priksters om zwerfvuil op te ruimen.

Voor de vijfde maal organiseert de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer van de gemeente een grote zwerfvuilinzameling. De scholen voor lager en voortgezet onderwijs zijn gevraagd leerlingen de gelegenheid te bieden om mee te doen. Zij zullen vooral de directe omgeving van de eigen school opruimen. Voorzien van twee extra veegauto's neemt gemeentepersoneel de resterende wijken onder handen.

Ook grote schoonmaak-kriebels?

Traditiegetrouw gaan in het voorjaar ramen en deuren open en krijgt het huis een grondige schoonmaakbeurt. Die drang naar rein- en frisheid hoeft zich niet te beperken tot de woning. Rondom scholen doen jongeren het werk maar niets let u om alleen of met uw buren de stoep en straat aan te vegen. Dan kan het voorjaar pas echt beginnen. Bovendien helpt u de gemeente een handje en maakt u de buurt gezelliger.

Terug