Politie Zeeland


---

O-1566-2005 Greep uit de kassa
Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een diefstal die is gepleegd bij een winkelbedrijf aan de Biezelingsestraat in Kapelle.
Daar kwamen gistermiddag rond 17.20 uur een man en een vrouw de winkel in. De man kocht iets in de winkel en betaalde dat ook. Hierna vroeg hij om geld te wisselen. De caissiere gaf hem een biljet, maar daar was de man niet tevreden mee. Hij deed een greep in de kassa en pakte een stapel bankbiljetten. De caissiere pakte heel snel de stapel vast en trok er net zolang aan tot de man los liet. De stapel was toen wel wat kleiner geworden, want toen de kassa nageteld werd bleek er een bedrag van enkele honderden euro's te missen.

W-1567-2005 Verkeersongeval materiele schade
Op de kruising Koestraat/Het Groene Woud in Middelburg heeft gisteravond rond 20.23 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 34-jarige Middelburger gaf op genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van links komende 22-jarige automobilist uit Vlissingen. De Vlissinger reed op een voorrangsweg. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing en beschadigden door de aanrijding.

W-1568-2005 Aangehouden wegens bedreiging agenten
Een 19-jarige jongen uit Vlissingen is vannacht rond 00.01 uur aangehouden op de Bosschaartsweg in Middelburg.
De jongen reed in zijn auto en maakte een boel verkeersovertredingen waarvoor agenten hem bekeuringen wilden aanzeggen. De jongen was het niet eens met het feit dat hij bekeuringen zou ontvangen en begon meteen de agenten uit te schelden. Toen de agenten hierop niet reageerden besloot de jongen nog een stapje verder te gaan en de agenten te bedreigen. Hierop werd de jongen uit zijn auto gehaald en meegenomen naar het bureau waar hij werd verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Z-1569-2005 Onder invloed
In Hulst, op de Vondelstraat, is een 42-jarige man uit St. Gillis Waas (B) betrapt op het rijden onder invloed.
De man had ruim twee maal zoveel gedronken dan toegestaan, zo bleek uit de blaastest die hij, vannacht rond 00.55 uur, moest ondergaan. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.

O-1570-2005 Onder invloed
In Kamperland, op de Ruiterplaatweg, is vannacht rond 02.08 uur een 44-jarige Duitse automobiliste betrapt op het rijden onder invloed.
De vrouw moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat zij te veel had gedronken. Omdat zij ruim drie maal zoveel had gedronken dan toegestaan kon zij direct haar rijbewijs inleveren. De vrouw mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.