Ingezonden persbericht Jonge Democraten roepen Van Thijn op 'niet meer te poepen'

De Jonge Democraten, de jongerenorganisatie verbonden met D66, roepen PvdA-senator Ed van Thijn op om voortaan niet meer te poepen. Dit stellen zij omdat 'de onomkeerbaarheid van dit proces' voor Van Thijn een probleem oplevert. Bij de stemverklaring van diens stem tegen het uit de grondwet halen van de benoemde burgemeester gaf Van Thijn aan dat het doorslaggevende bezwaar voor hem 'de onomkeerbaarheid' van het wetsvoorstel is.

Voorzitter Jan Paternotte van de Jonge Democraten: ,,Als Van Thijn geen beslissingen durft te nemen over iets wat een definitieve beslissing wordt, dan vragen wij ons af of Van Thijn wel definitief afscheid kan nemen van zijn uitwerpselen.''

De jongerenorganisatie is diep bedroefd over de manier waarop de PvdA-fractie in de Eerste Kamer tot haar besluit is gekomen. ,,Hieruit blijkt dat wijlen Pim Fortuyn nog altijd gelijk heeft in zijn oordeel over de PvdA: de Partij van de Arbeid is dé regentenpartij.'', aldus Paternotte.


---
De Jonge Democraten zijn met 1700 leden de grootste niet-Christelijke politieke jongerenorganisatie. Voorzitter is de 21-jarige student Internationale Betrekkingen Jan Paternotte.