Koninklijke Ahold


Ahold ontvangt betaling voor overgedragen aandelen Disco

23 maart 2005

Zaandam, 23 maart 2005 Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat het concern vanaf een geblokkeerde bankrekening het finale transactiebedrag heeft ontvangen voor de ongeveer 85% van de aandelen Disco S.A. die het op 1 november 2004 heeft overgedragen aan de Chileense retailonderneming Cencosud S.A., nadat overeenstemming was bereikt met Cencosud over de definitieve prijsaanpassing op basis van de slotbalans van Disco.

De transactie, die Ahold en Cencosud op 5 maart 2004 aangingen, behoeft nog steeds de goedkeuring van de Argentijnse mededingingsautoriteiten, maar deze beslissing heeft geen invloed op het behoud door Ahold van het ontvangen transactiebedrag. Ahold en Cencosud zijn vastbesloten dit proces tot een succesvol einde te brengen en zijn van mening dat de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten te zijner tijd zal worden verkregen.

Het transactiebedrag voor de resterende 15% van de aandelen Disco, die thans nog niet door Ahold zijn overgedragen aan Cencosud, blijft op een geblokkeerde rekening staan totdat het juridisch mogelijk is deze aandelen over te dragen aan Cencosud. Zoals eerder uiteengezet, zijn deze aandelen onderworpen aan bepaalde rechterlijke uitspraken in Uruguay die in Argentinië ten uitvoer worden gelegd.


--- Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken betreffende het vaste voornemen van Ahold en Cencosud het proces succesvol af te ronden en hun mogelijkheden om goedkeuring van de mededingingsautoriteiten te krijgen. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risicos, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk zouden kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, enige onmogelijkheid tot of vertragingen in de verkrijging van toestemming van de mededingingsautoriteiten, enige ongedaanmaking van de transactie, enige onmogelijkheid tot of vertraging in de overdracht van de resterende 15% van de aandelen Disco, de onmogelijkheid tot of vertraging in het adresseren van maatregelen van justitiële instanties die nu of in de toekomst van kracht zijn en de gehele of gedeeltelijke verkoop of overdracht van de aandelen Disco kunnen beïnvloeden alsmede andere juridische obstakels bij de afronding van de transactie, de maatregelen van overheids- toezichtende houdende en justitiële instanties, alsmede andere factoren zoals besproken in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden wordt de lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om (een) gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam Royal Ahold of kortweg Ahold.