DSM


Published: 08:15 23.03.2005 GMT+1 /HUGIN /Source: DSM /AEX: DSM /ISIN: NL0000009769

DSM breidt uit in China: nieuwe fabrieken voor DSM Composite Resins en DSM Engineering Plastics

Koninklijke DSM N.V. maakt vandaag bekend dat twee Performance Materials-businessgroepen hun productiecapaciteit in China verder uitbreiden.

DSM Engineering Plastics gaat zijn compounderingscapaciteit uitbreiden. Dit project omvat twee nieuwe compounderingslijnen, waarmee de totale capaciteit voor Stanyl® PA46, Akulon® PA6 en Arnite® polyesters wordt verdubbeld. Deze high-performance engineering plastics worden bijvoorbeeld gebruikt in LCD-schermen van computers, games, mobiele telefoons en auto's. De bestaande installaties in Zhouzhuang in Jiangyin, in de provincie Jiangsu in China, worden overgebracht naar een nieuwe, uiterst moderne fabriek in de Jiangyin Hitech Development Zone. De totale investering op de nieuwe locatie zal enkele tientallen miljoenen USD bedragen. De nieuwe locatie zal begin 2006 gereed zijn.

DSM Composite Resins AG gaat een fabriek voor sizings bouwen op een van DSM's bestaande productielocaties. DSM Composite Resins AG is wereldmarktleider op het gebied van Sizings & Binders en richt zich onder de merknaam NEOXIL® volledig op de wereldwijde glasvezelmarkt. Met de bouw van een nieuwe fabriek anticipeert DSM Composite Resins op de groei van deze markt. Het is de bedoeling om de nieuwe fabriek in de tweede helft van 2006 op te starten. Met de uitbreiding is een investering gemoeid van ongeveer 7 miljoen USD.

"DSM geeft hoge prioriteit aan de Chinese markt als een van de sleutels tot groei", reageert Stefan Sommer, directeur van DSM China. "De capaciteitsuitbreiding van Engineering Plastics en Composite Resins bevestigt de sterke betrokkenheid van DSM bij China en het streven van DSM onze leidende positie op de Chinese markt verder te versterken. Dit streven vertaalt zich in de resultaten: in 2004 bedroeg de omzet van DSM in China EUR 420 miljoen, 25% meer dan in 2003."

DSM Engineering Plastics
DSM Engineering Plastics is een businessgroep die deel uitmaakt van het cluster Performance Materials van Koninklijke DSM N.V. DSM Engineering Plastics levert wereldwijd diverse typen polyamide (PA6, PA66 en PA46) en polyester (PBT, PET en TPE-E), polycarbonaat, ultrahoog moleculair polyetheen (PE) en extrudeerbare hechtingsharsen. Deze materialen worden gebruikt in technische componenten voor de elektronica- en elektrotechnische industrie, de auto-industrie, de machinebouwsector en de extrusie-industrie. In 2004 bedroeg de omzet van de businessgroep EUR 624 miljoen. Met Stanyl is DSM Engineering Plastics de wereldmarktleider in hittebestendige polyamides.

DSM Composite Resins
DSM Composite Resins, een businessgroep die deel uitmaakt van het cluster Performance Materials van Koninklijke DSM N.V., is de grootste producent van constructieharsen in Europa en de wereldmarktleider in Sizings & Binders (functionele componenten die worden toegepast in vezelversterkte kunststoffen). DSM Composite Resins heeft ook een leidende positie in gelcoats en in de distributie van composietmaterialen en bijbehorende producten. De businessgroep is de op twee na grootste producent van onverzadigde polyesterharsen ter wereld en is de onbetwiste leider op het gebied van technologie. De onderneming is actief betrokken bij studies op het gebied van Product Stewardship en bij het zoeken naar mogelijkheden om uit composietharsen vervaardigde producten te recyclen. In 2004 bedroeg de omzet van de businessgroep EURO 365.

DSM
DSM is wereldwijd actief op het gebied van producten voor de life science industrie, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. De onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve producten en diensten die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen, zoals voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, cosmetica, geneesmiddelen, auto's en andere transportmiddelen, coatings, producten voor de bouw en elektrotechnische en elektronica-producten. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer EUR 8 miljard en biedt werk aan zo'n 24.000 mensen wereldwijd. DSM behoort met veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De onderneming heeft vestigingen op alle continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.