Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 23 maart 2005

Bestemmingsplan Zuiderzeehaven staat onherroepelijk vast

Op basis van extra natuurontwikkeling is het bestemmingsplan Zuiderzeehaven met onmiddellijke ingang onherroepelijk geworden. Een uniek resultaat dat in de toekomst als voorbeeld kan dienen voor andere grote landschappelijke projecten in Nederland. De Ontwikkelingsmaatschappij Zuiderzeehaven CV is met Stichting Natuur en Milieu Overijssel en de Vereniging voor Natuurstudie en Natuurbescherming Kampen (Vereniging IJsseldelta) tot overeenstemming gekomen om de natuur- en milieubelangen bij de aanleg van de Zuiderzeehaven optimaal te waarborgen.

De overeenstemming was voldoende reden voor Stichting Natuur en Milieu Overijssel en de Vereniging voor Natuurstudie en Natuurbescherming Kampen om het door hen ingestelde beroep bij de Raad van State in te trekken.

De Ontwikkelingsmaatschappij Zuiderzeehaven, een publiek private samenwerking van onder andere de overheden Kampen, Zwolle en provincie en een consortium van bedrijven, is met de natuurclubs in staat gebleken tot een win-win-situatie te komen waarbij de Ontwikkelingsmaatschappij extra natuurgebieden in de regio gaat aanleggen.

De Ontwikkelingsmaatschappij start nu direct met de aanleg van het havengebied en start met de verkoop van kavels. Naar verwachting kunnen de eerste watergebonden kavels reeds in 2007 bouwrijp worden opgeleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie (038) 3392723
(Namens de Ontwikkelingsmaatschappij Zuiderzeehaven)

Stichting Natuur en Milieu Overijssel: tel. 038 425960