Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 23 maart 2005

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeenten: Hoogeveen, Meppel, Westerveld, De Wolden en Midden-Drenthe

Project mestbassins in week 15 van start
Vijf gemeenten gaan gezamenlijk handhaven

In de weken 15 en 16 gaan medewerkers van de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Westerveld, De Wolden en Midden-Drenthe samen steekproefsgewijs mestbassins controleren. Dit handhavingproject past binnen afspraken die gemaakt zijn over meer samenwerking in de uitvoering tussen deze vijf gemeenten.

Tijdens de steekproef vindt controle plaats van voorschriften uit het Besluit mestbassins milieubeheer. Dit betekent dat onder andere aandacht wordt besteed aan de referentieperioden die gelden voor afdekking en constructie van mestbassins. Na afloop van deze referentieperiode moet de staat van de constructie en afdekking opnieuw worden beoordeeld. Indien nodig moeten afdekkingen en/of delen van constructies worden vervangen. Ook komen zaken als morsput, afsluiters, begroeiing, omheining en ladders/trappen aan de orde.

Bezoek gemeentelijke handhavers
Inwoners van de vijf gemeenten die over een mestbassin beschikken bij het bedrijf of op een andere locatie, kunnen rekening houden met een bezoek van de gemeentelijke handhavers. De bezoeken zullen door twee ambtenaren worden uitgevoerd; één ambtenaar van de eigen gemeente en één ambtenaar van één van de vier andere gemeenten.

Vragen?
Wanneer inwoners vragen hebben over dit project, dan kunnen zij contact opnemen met de afdeling Milieuzaken van hun eigen gemeente.

///////////////////////////////