Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 077/SW
Datum: 23-03-05

Provincie geeft E 75.000 aan It Griene Nêst
N 35
De provincie geeft E 75.000 aan het project 'It Griene Nêst'. Het gebouw met de ligboxenstal en de gronden van een voormalig melkveehouderijbedrijf in Sumar gaan plaatsbieden aan een kenniscentrum. Er zullen educatieve activiteiten worden georganiseerd, onder meer over de cultuurhistorie van de Friese land- en tuinbouw en biologisch tuinieren. Ook zal It Griene Nêst recreatieve- en zorgactiviteiten opzetten.

Het project combineert verschillende doelstellingen: cultuurhistorie, zorg, dagbesteding, arbeidsmarkttoeleiding, toerisme en landbouw. Vier bedrijven in de branches boom- en bessenteelt, vinden een plek op 18 hectare grond van It Griene Nêst. Er zullen leer-werktrajecten voor mensen 'op weg naar een baan' worden opgezet en cliënten uit zorginstellingen kunnen bij It Griene Nêst een dagbestedingsprogramma volgen.

Het project zal met deze verscheidenheid aan nieuwe functies bijdragen aan realiseren van doelstellingen binnen het Friese plattelandsbeleid en het sociaal-economische beleid. Het kenniscentrum voor zeldzame Friese planten- en dierenrassen zal van betekenis zijn voor de hele provincie.


---- --