Rijn&Venen 09.30 uur

Utrecht 23-03-2005 - Nieuwsberichten Rijn&Venen

Verkeerscontrole

MAARSSEN- Op dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Dr.Plesmanlaan. Er werden ongeveer 75 voertuigen gecontroleerd en er werden in totaal 3 bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs, rijden zonder gordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Poging diefstal motorfiets

WOERDEN- Op dinsdagavond werden twee jongens aangehouden een voor poging tot diefstal. Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich verdacht ophielden bij een motorfiets aan de Jaap Bijzerlaan. Vermoedelijk wilde de jongens de motorfiets stelen. De politie trof het duo, 17 jaar uit Woerden, in de omgeving aan zij werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

MIJDRECHT- Op woensdagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Omstreeks 00.40 uur werd een 54-jarige automobilist uit Mijdrecht gecontroleerd op de Bozenhoven. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 490 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Getuige(n) gezocht van beroving mobiele telefoon

MAARSSEN - Op zondag 20 maart tussen 04.00 en 05.00 uur werd een 19-jarige vrouw uit Maarssen beroofd van haar mobiele telefoon. De vrouw liep over het fietspad langs de Straatweg ter hoogte van de sportvelden in de richting van Maarssen. Plotseling werd zij van achteren vastgepakt door een onbekende man. De vrouw werd naar de grond gewerkt en werd op van haar mobiele telefoon beroofd. Hierna rende de onbekende man weg in de richting van Utrecht. Toen de vrouw van de ergste schrik was bekomen, rende zij in de richting van Maarssen en belden aan bij twee woningen maar er werd niet opengedaan. Toen de vrouw uit de richting van Maarssen een taxi zag aankomen, wenkte zij de taxibestuurder die vervolgens stopte. De vrouw vertelde de taxichauffeur wat er was gebeurd en vroeg hem vervolgens naar haar woning in Maarssen te brengen. De politie wil graag in kontact komen met deze taxichauffeur, die volgens de vrouw een stevig postuur had, zwart haar en tussen de 40 en 50 jaar oud zou zijn. Deze taxichauffeur en mogelijke andere getuige(n) worden gevraagd te bellen naar het bureau Maarssen, telefoon 0900 8844.