Provincie Limburg

Accountantsonderzoek TIPP-programma tender 2000 Gedeputeerde Staten hebben de gemeenten Roermond en Haelen

geïnformeerd over de uitkomsten van het accountantsonderzoek naar de Tender InvesteringsProgramma Provincies (TIPP) projecten (tender 2000). Eind februari 2005 heeft de Provincie het definitieve accountantsrapport ontvangen. De accountant concludeert door middel van een accountantsverklaring dat de bijdragen uit het TIPP-programma 2000 voor de projecten Willem-Alexander en Roerstreek-Noord correct zijn besteed, de financieel aangeleverde gegevens voor de voortgangsrapportages correct zijn en dat aan de subsidievoorwaarden is voldaan.

Dit onderzoek is het eerste in een reeks van accountantsonderzoeken binnen de verschillende tenders. De Provincie Limburg voert binnen het TIPP-programma een drietal tenders uit. Binnen elk van deze tenders wordt een project uitgelicht middels een accountantscontrole. De projecten hebben een gemiddelde doorlooptijd van zes jaar en het accountantsonderzoek is een check tussendoor om de financiële administratie te toetsen.

Het accountantsonderzoek is beperkt tot de projecten Willem-Alexander en Roerstreek-Noord van de gemeente Roermond. In de tender 2000 waren ook opgenomen de projecten Roerstreek-Zuid en Zevenellen. Echter, deze projecten blijken geen beroep te hoeven doen op de TIPP-gelden. Daarom is met het Ministerie van Economische Zaken afgesproken dat zij financieel niet meer worden gevolgd en afgerekend. Dit was voor de Provincie reden om enkel de projecten te laten onderzoeken die ook daadwerkelijk worden afgerekend.

23-3-2005 09:15

terug

leeg