Eemland zuid, 09.10 uur

Utrecht 23-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel op

ACHTERVELD In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Even na middernacht werd een 27-jarige automobilist uit De Glind op de Hessenweg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 465 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Gestolen fiets

AMERSFOORT Op dinsdag 22 maart werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 14.45 uur zagen politiemensen dat drie jongens op de Van Linschotenstraat tegen de richting in fietsten. Zij zagen dat zij bijna een fietser aanreden en vervolgens een ongepaste opmerking maken. De politiemensen spraken het drietal op hun gedrag aan. Daarbij zagen zij dat één van hun fietsen niet was voorzien van een vast slot. Daarop vroegen zij het framenummer bij de meldkamer na. De fiets bleek half december 2004 in Amersfoort te zijn gestolen. Daarop werd de fietser, een 17-jarige jongen uit Amersfoort, aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten en de fiets is in beslag genomen.

Veelplegers

AMERSFOORT Op dinsdag 22 maart werden twee veelplegers aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 13.45 uur werden twee mannen bij een winkel aan het Pieter Stastokerf betrapt op de diefstal van dvds ter waarde van 400,-. Het tweetal, mannen van 35 en 43 jaar uit respectievelijk Amersfoort en Utrecht, werd door winkelpersoneel aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De Utrechter bleek tevens in het bezit te zijn van een weegschaal die hij bij een andere winkel aan dezelfde straat had gestolen. Beide verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en tegen hen wordt proces-verbaal voor winkeldiefstal opgemaakt.