Gemeente Geertruidenberg


Mijlpaal bij tweede brug over de Donge

Op woensdag 23 maart werd een mijlpaal bereikt in de aanleg van de tweede vaste verbinding over de rivier De Donge. De eerste ligger van de brug werd op zijn plaats gelegd.

Pieter Voragen kweet zich onder het toeziende oog van genodigden van die taak. De nieuwe brug wordt belangrijk. De vesting Geertruidenberg, van oudsher een eiland, kan tot op heden slechts via 2 verkeersbruggen bereikt en verlaten worden. Als een van de bruggen uitvalt, wordt de bereikbaarheid van de kern Geertruidenberg meteen met 50% gereduceerd. Met de zware industrie binnen deze kern is dat allerminst aantrekkelijk te noemen. De bouw van de nieuwe verkeersbrug en aanleg van de West Tangent is daarom ook in dit opzicht meer dan welkom.

Ontlasten

De ligger voor de nieuwe brug over De Donge betekent ook een flinke stap vooruit op weg naar een verkeersroute die het centrum van Raamsdonksveer van doorgaand verkeer moet gaan ontlasten, zo liet wethouder Voragen in zijn speech weten. Veel doorgaand verkeer, vaak ook vrachtvervoer van en naar Geertruidenberg doet thans nog noodgedwongen de kom van Raamsdonksveer aan. Dat is niet wenselijk maar brengt vooral ook verkeersonveilige situaties en opstoppingen met zich mee. De nieuwe weg gaat dat verkeer straks veilig om het centrum van Raamsdonksveer leiden. De wethouder hield zijn gehoor voor dat de gemeenteraad heeft aangegeven dat op een enkele uitzondering na- gemotoriseerd verkeer pas van deze weg gebruik mag maken als deze compleet is uitgevoerd, dus inclusief fase 2.

Vreemd

Voragen memoreerde dat het hem bevreemdt, dat er juist nu stemmen opgaan dat een jarenlang bestaande problematiek rond de sportvelden opgelost moet worden. Natuurlijk verdient dit probleem aandacht en krijgt het ook, maar het had voorafgaand aan de besluitvorming over het bestemmingsplan West-Tangent al opgelost moeten zijn. Verplaatsing van sportvelden mag op dit moment geen vertragende factor worden, aldus de wethouder.

Compliment

Het werk vordert gestaag. Uiteraard heeft ook hier sneeuw en vorst voor enige vertraging gezorgd, maar die is vrijwel te verwaarlozen. Tot slot van de feestelijke bijeenkomst werden aannemerscombinatie Martens Van Oord en de firma De Vries uit Werkendam namens het college gecomplimenteerd met een puik stukje werk.

.