Ingezonden persbericht


datum
Januari 2005

plaats
Leiden

Persbericht

Winnaar Fujifilm photo award vanaf maart in SieboldHuis in Leiden

De winnende foto van de Fujifilm Dutch Press Photo Award 2005 is een foto's uit de tentoostelling 'Tokyo Interviews' die vanaf 23 maart 2005 te zien is in het SieboldHuis in Leiden.

De zeer eigen opvallende fotografie van de straatmode in Japan is speciaal voor het SieboldHuis gemaakt door freelance fotograaf Taco van der Eb. Taco van de Eb is nu tevens kandidaat voor de Fujifilm Euro Photo Press Award, waarvoor inzendingen vanuit de belangrijkste landen van Europa meedingen.

In de tentoonstelling in het SieboldHuis zijn straks meer dan 40 van zijn foto's te zien op groot en klein formaat. In het SieboldHuis is tevens een catalogus van de foto's te koop.

Het SieboldHuis wordt momenteel ingericht als museum en wordt het Japancentrum van Nederland. Er komt een gevarieerd programma van wisseltentoonstellingen met modern Japans en Nederlands design, en tentoonstellingen met topstukken uit andere Japan-collecties, privé en openbaar.

Het biedt het mooiste uit het oude en nieuwe Japan in een Hollands huis met historische allure; prenten, lakwerk en ceramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alles is tussen 1823 en 1830 in Japan verzameld door de Beierse arts Philipp Franz von Siebold.

Tijdens de inrichting is het SieboldHuis bereikbaar voor vragen en informatie over Japan via de website www.sieboldhuis.org de website is Nederlands-, Engels- en Japanstalig.



Ingezonden persbericht