Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

23/03/05 Prinses Margriet opent 56ste Keukenhof

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht woensdag 23 maart 2005 in Lisse de officiële opening van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof. In deze 56ste tentoonstelling, die van 24 maart tot en met 20 mei wordt gehouden, worden de bezoekers niet alleen onthaald op de vertrouwde bloemenweelde, maar ook op een reeks nieuwe elementen, zoals het Bloemenbos en de Lenteweide. Dit gedeelte van vier hectare laat eigentijdse toepassingen en trends zien en biedt daarmee een andere beleving dan de andere delen van het park.

In Keukenhof staan op een terrein van 32 hectare miljoenen voorjaarsbloeiers in verschillende tuinen en tuinstijlen. Bijvoorbeeld de Engelse landschapstuin, met slingerende paden en onverwachte doorkijkjes, de historische tuin en de natuurtuin. De inspiratietuinen bieden gemakkelijke toepassingen voor in eigen huis en tuin.

Naast de vele bloemen zijn in het park honderd bronzen beelden, een expositie van modern glas en een tentoonstelling van hyacintenglazen te zien. Tevens kunnen bezoekers mode-accessoires bezichtigen die alle het thema 'bloem' hebben en zijn ontworpen door kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Keukenhof organiseert jaarlijks een aantal evenementen. Op 2e paasdag vindt de Easter Parade plaats. In navolging van die in New York, tonen dames op deze dag hun hoeden. Van 15 tot en met 17 april wordt het zomerbollenweekend gehouden. Op Moederdag (9 mei) en 2e Pinksterdag (16 mei) is het park voor vroege bezoekers om 6.00 uur open.

7 februari 2004 / 17.41 uur