Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 16 maart 2005

Monorail en kleurrijke paasdagen in Linnaeushof

Woensdag 23 maart gaat Linnaeushof weer open voor het publiek. Bij het begin van speeljaar 2005 presenteert Europa's grootste speeltuin met de Monorail een spectaculaire nieuwe attractie. Bovendien verrast het recreatiepark in Bennebroek tijdens de paasdagen kinderen met leuke acties. Uitgebreide informatie over Linnaeushof staat in bijgesloten persmap en op www.linnaeushof.nl.

Linnaeushof is een bijzondere attractie rijker. Naast het in 2000 gerealiseerde en zeer succesvolle Pioniersdorp is een drie meter hoge Monorail verrezen van bijna tweehonderd meter lang. Kinderen en volwassenen kunnen op de Monorail fietsen in wagentjes die veel lijken op fietsende boomstammen. Over de volledige lengte hebben ze een uniek uitzicht over alles wat Europa's grootste speeltuin zo leuk maakt.

Tijdens de paasdagen houdt Linnaeushof een speciale kleurplatenactie. In diverse kranten en op www.linnaeushof.nl staat een kleurplaat voor kinderen. Als ze die inleveren inleveren in Linnaeushof, krijgen ze niet alleen een leuk cadeau maar maken zij ook kans op een PLAYSTATION 2. Als extraatje worden de kinderen op de foto gezet met Bennie Broek en kunnen ze die foto gratis downloaden van de website van Linnaeushof.

Linnaeushof heeft ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties en trekt daarmee jaarlijks ruim driehonderdduizend bezoekers. In het recreatiepark in Bennebroek zijn onder meer kabelbanen, trampolines, waterfietsen, motorskelters, funny-wheels, hobbelfietsen, midgetgolfbanen en een superglijbaan. Spectaculair zijn het elf meter hoge Piratennest, het Pioniersdorp en een van Europa's grootste luchtkussens.

De grote variëteit aan speeltoestellen is opgedeeld in speelzones voor kleine en grote kinderen. Zo is er een afgeschermde peuter- en kleuterspeeltuin met schommel-, draai- en klimtoestellen. Naast een grote zandspeelplaats met gravers en kiepkarren is er een educatief verkeersdorp met kinderfietsjes. Voor de allerkleinsten is er Dreumesland: een veilige speelomgeving met minispeeltoestellen. Grotere kinderen leven zich uit in de speel-sportiefhoek met de klimwand, skaterail en skiswing.

Bij warm weer is de waterspeeltuin open met toestellen zoals de waterwip, de waterspuitfiets en watertuimelbollen. Als het regent biedt Linnaeushof vele mogelijkheden in de overdekte speeltuin met minicars, luchtskelters, lachspiegels, een schaduwkamer en een speelkasteel met griezeljungle. Speciaal voor mindervalide kinderen zijn er rolstoeltoegankelijke speeltoestellen zoals een wip, draaimolen en zandspeelhuis. Uniek is de rolstoeltoegankelijke attractie De Uitdaging met hindernisbruggen, speelhuisjes en allerlei spelletjes.

Voor meer persinformatie over Linnaeushof: Margarétha Moerkerke

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: margaretha@publicy.nl