Ingezonden persbericht


Nieuwe Autodesk-software speciaal voor de bouwsector

Autodesk bouwproducten verhogen winstgevendheid, verlagen risico en minimaliseren inefficiënties

BARENDRECHT, 23 maart 2005 Met Autodesk kunnen architecten en bouwkundig ingenieurs hun ideeën gemakkelijker en sneller in de praktijk verwezenlijken. De geüpdate reeks producten Autodesk Revit Building 8, Autodesk Architectural Desktop 2006, Autodesk Building Systems 2006 en Autodesk AutoCAD Revit Series 8 geven architecten en bouwkundig ingenieurs de mogelijkheid hun ontwerpinformatie doelmatiger te creëren, te beheren en te delen. Dit draagt bij aan hogere winstgevendheid, betere efficiëntie en lager risico bij ontwerp, constructie en beheer.

Een uitgebreid portfolio bouwoplossingen

Met de juiste combinatie van de nieuwste technologieën, decennia van bewezen branche-ervaring en ongeëvenaarde mondiale diensten levert Autodesk het meest uitgebreide portfolio ontwerpproducten aan de bouwsector. Autodesk ondersteunt informatie- en beheerbehoeften in heel de life-cycle van de bouw, van de meest geavanceerde modelleringstechnologie tot onovertroffen ontwerp- en documentatieoplossingen. Bouw ontwerpoplossingen omvatten Autodesk Revit Building, Autodesk Architectural Desktop, Autodesk Building Systems en Autodesk AutoCAD Revit Series. Bovendien kunnen klanten gebruik maken van alom beschikbare applicaties van derde partijen die specifiek voor Autodesk-software zijn gebouwd.

Nieuwe producten verhogen productiviteit

Autodesk Revit Building 8 is het state-of-the-art bouwinformatiemodelleringsysteem (BIM) dat de werkelijke architectuurwereld weerspiegelt doordat architecten, ontwerpers en bouwkundig ingenieurs op holistische wijze aan gebouwen kunnen werken, in plaats van te werken aan afzonderlijke vloerplannen, secties en elevaties. Alle ontwerpen en bijbehorende documentatie worden consistent en volledig gecoördineerd, onafhankelijk van de hoeveelheid veranderingen die tijdens het ontwerpproces worden doorgevoerd. Dankzij de parametrische technologie van Revit wordt elke verandering automatisch gecoördineerd in een project, waaronder modelviews, tekeningen, schema s, secties en renderings. Dit stroomlijnt de ontwerpherhalingen en het revisieproces aanzienlijk. Additionele nieuwe features in Revit Building 8 zijn:


· Interference Detectie scant modellen op conflicten tussen door de gebruiker te specificeren elementen en systemen.


· Eenvoudige upload van bestanden van Autodesk Revit Building naar een Autodesk Buzzsaw projectsite, en automatische conversie naar het DWG- of Autodesk DWF bestandsformaat.


· Koppelt DWF-markups die zijn gemaakt met Autodesk DWF Composer zodat het revisie markup-proces digitaal blijft, waardoor data-integriteit en gebruiksgemak gewaarborgd blijft.


· Met de nieuwe API hebben ontwikkelaars toegang tot objectgegevens en query-eigenschappen, waarmee zij geometrische en veranderde eigenschappen kunnen extraheren.

Autodesk AutoCAD Revit Series 8 waarborgt bestaande investeringen maar levert gebruikers ook bouwinformatiemodellering. AutoCAD Revit Series 8 combineert Autodesk s AutoCAD-software met Revit Building 8, het state-of-the-art ontwerp- en documentatiesysteem, zodat wordt geconformeerd aan bestaande werkwijzen en het tegelijk gemakkelijk wordt gemaakt om over te stappen naar bouwinformatiemodellering.

Autodesk Architectural Desktop 2006, de op AutoCAD gebaseerde productiviteitsoplossing voor ontwerp en documentatie voor architecten voorziet in de bekende AutoCAD userinterface zodat naast de bestaande werkwijzen ook flexibiliteit in zowel implementatie als gebruik en de efficiëntie van werkelijke bouwobjecten worden ondersteund. Nieuwe features in Architectural Desktop 2006 zijn:


· Projectstandaarden die het onderhoud en de synchronisatie van standaarden automatiseren, zoals stijldefinities en displaysettings in een project met meer bestanden.


· Meer standaard 2D detailcomponenten die voor een hogere productiviteit zorgen bij het prepareren van detailtekeningen.


· Het tonen van niet-grafische thema s zoals programmagegevens, waardoor de efficiëntie stijgt.


· Eénkliks conversie naar het Autodesk DWF-bestandsformaat, wat samenwerking vereenvoudigt en versnelt.

Bovendien annonceert Autodesk ook Autodesk VIZ 2006, een nieuwe versie van de professionele ontwerpvisualisatiesoftware waarmee complexe modellering, rendering en animatie tot leven komt. Autodesk VIZ 2006 bevat nieuwe tools waarmee ontwerpconcepten in realistische presentaties worden omgezet met effecten als indirecte belichting, soft-shadowing en kleuraanpassingen. VIZ 2006 kan direct importeren van een DWG-bestand dat is gemaakt met Revit Building en maakt gebruik van alle materialen, objecthiërarchie en actieve camerastandpunten die door Revit Building zijn toegewezen en gecreëerd. Deze integratie vereenvoudigt het gebruik van VIZ om, direct vanuit het Revit Building-model, fotorealistische renderings van hoge kwaliteit te produceren.

Autodesk biedt meer

Autodesk Consulting ondersteunt klanten wereldwijd de waarde van hun investering in Autodesk-technologie te maximaliseren. Voor meer informatie over Autodesk Consulting, bezoek www.autodesk.com/consulting

Over Autodesk Subscription

Autodesk Subscription is de eenvoudigste manier om ontwerptools en kennis up-to-date te houden. Voor een jaarlijkse bijdrage profiteren klanten van de nieuwste versies van hun Autodesk-software, directe webondersteuning van Autodesk, trainingen in hun eigen tempo, en een brede reeks van andere technologische en zakelijke voordelen. Neem voor meer informatie contact op met uw Autodesk Authorized Reseller of bezoek

www.autodesk.nl/subscription

Beschikbaarheid

Autodesk Building Systems 2006, Architectural Desktop 2006, Revit Building 8, AutoCAD Revit Series 8 en Autodesk VIZ 2006 worden dit voorjaar in de USA en Canada op de markt gebracht. Later dit jaar zullen zij ook in Europa beschikbaar zijn.

Over Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software en diensten voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens effectiever creëren, beheren en delen gedurende de looptijd van een project. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op www.autodesk.be

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0031 180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR

Monique Potters

Tel. 0345 501595

GSM 06 28 88 96 32

monique@potterspr.nl