Ingezonden persbericht


Professionals verwezenlijken ideeën sneller met nieuwste Autodesk-software waarmee ze complexe ontwerpdocumenten kunnen delen

Autodesk introduceert nieuwe versies van Autodesk DWF Composer en DWF Viewer

BARENDRECHT, 22 maart 2005 - Autodesk maakt het vanaf vandaag sneller en gemakkelijker voor bedrijven om hun ideeën om te zetten in volledige ontwerpen. Met nieuwe versies van Autodesk DWF Composer en DWF Viewer kunnen ontwerpers digitale ontwerpdocumenten met grote accuratesse en snelheid delen en aanpassen, zonder dat de integriteit van de onderliggende ontwerpgegevens wordt aangetast. Projectteams verlagen de kosten dankzij dit digitale proces en vermijden ze de typerende 2 of 3 dagen vertraging die normaliter wordt geassocieerd met traditionele levermethoden van ontwerpdocumenten.

"De nieuwste versies van DWF Composer en DWF Viewer beantwoorden aan de marktvraag om digitale ontwerpprocessen te ontwikkelen waarmee duizenden euro's per project kunnen worden bespaard en die de time-to-market versnellen", zegt Amar Hanspal, vice-president van Autodesk Collaboration Services. "Met meer dan 6 miljoen gebruikers in slechts twee jaar tijd wordt DWF voortdurend populairder om engineering- en ontwerpgegevens wereldwijd te delen."

Nieuwe producten en features die het werk efficiënter maken Autodesk DWF Composer biedt functionaliteit voor volledige 2D en 3D mark-up, measure viewing en revisie. DWF Composer biedt:

* Ondersteunt van bemating en mark-up van 3D DWF-bestanden die zijn gepubliceerd door vele ontwerpapplicaties, waaronder Autodesk Inventor, Autodesk Revit en Autodesk Civil 3D software.

* Ondersteunt MapBooks gepubliceerd door Autodesk Map 3D 2006.
* Ondersteunt DXF-functionaliteit en alle raster-images waaronder multisheet TIFF, CALS en JPG.

* Bevat de nieuwste DWG-bestandsondersteuning en viewing van Autodesk Inventor-bestanden.

* Levert nieuwe aanpasbare symbolen in de DWF Composer mark-up-library, zodat klanten nieuwe manieren hebben om te annoteren.
* Levert een krachtige en nieuwe snapshot-tool waarmee gebruikers alle informatie van het scherm kunnen 'capturen' en het in een DWF-bestand kunnen opslaan, waardoor er slechts één bestand is dat alle projectgerelateerde informatie bevat.

* Breidt de mark-up-integratie uit tot buiten de AutoCAD productenreeks zodat nu ook Autodesk Revit Building 8 en Autodesk Revit Structure zijn geïntegreerd.

Autodesk DWF Viewer-software levert projectteamleden een snelle en gratis manier om complexe ontwerpgegevens te delen tussen teams op verschillende locaties. Bovendien kunnen ontwerpen gecoördineerd en in een strak tijdschema worden gereviewd. Autodesk DWF Viewer omvat alle basis viewing-mogelijkheden van Autodesk DWF Composer samen met een nieuwe printpreview-functie en toegang tot dieperliggende ontwerpinformatie, waaronder door de gebruiker gedefinieerde block-attributen die zijn gepubliceerd met de AutoCAD 2006 producten.

Beschikbaarheid
De DWF Viewer en Composer-producten zijn in het eerste kwartaal van 2005 leverbaar in het Engels. Vervolgens komen de Franse, Duitse, Italiaanse, Spaanse, Japanse, Chinese en Koreaanse versies aan bod. DWF Viewer kan gratis worden gedownload vanaf www.autodesk.com/dwfviewer-download. Autodesk DWF Composer is leverbaar via het Autodesk reseller-kanaal en bij de Autodesk store. Meer informatie is verkrijgbaar op www.autodesk.nl

Over Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software en diensten voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens effectiever creëren, beheren en delen gedurende de looptijd van een project. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0031 180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com Potters PR
Monique Potters
Tel 0345 501595
Mobiel: 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl