Ingezonden persbericht


Producenten realiseren hun ideeën met nieuwe Autodesk 3D ontwerp- en PLM-software

Nieuwste versie van Autodesk Inventor 10 is onderdeel van Autodesk s grootste technologierelease ooit

BARENDRECHT, 23 maart 2005 Autodesk zorgt dat fabrikanten sneller en gemakkelijker hun ideeën in volwaardige producten kunnen omzetten met Autodesk s nieuwste ontwerp- en Product Life Cycle Management (PLM) software, of het nu gaat om motion control apparatuur of complexe conveyorsystemen. Autodesk s oplossingen zijn eenvoudig in gebruik te nemen en ondersteunen bedrijven om het ontwerpen in 3D in hun eigen tempo te implementeren. Bovendien zijn de ontwerpgegevens beter in het gehele fabricageproces in te zetten. Met deze nieuwste oplossingen is Autodesk de eerste en enige onderneming die functioneel ontwerpen (Functional Design) mogelijk maakt, een nieuw concept in productontwikkeling waarmee het eenvoudiger is om in 3D te ontwerpen. Ingenieurs kunnen nu intuïtiever ontwerpen, over-engineering vermijden en de productkwaliteit verbeteren.

Een uitgebreid portfolio manufacturing-oplossingen

Autodesk levert het meest uitgebreide portfolio geïntegreerde 2D en 3D ontwerp- en PLM-software dat beschikbaar is. Hiermee ontwerpen klanten producten van hogere kwaliteit, versnellen zij de time-to-market en bereiken zij een maximale project-visibiliteit en samenwerking. De nieuwe producten omvatten Autodesk Inventor Series 10, Autodesk Inventor Professional 10, AutoCAD Mechanical 2006, AutoCAD Electrical 2006, Autodesk Vault 4 (geïntegreerd in alle Autodesk manufacturing-ontwerpproducten), Autodesk Productstream 4, Autodesk Streamline7 en Autodesk DWF.

Autodesk Inventor 10

Een van de releases waarnaar Autodesk-klanten en partners het meest hebben uitgekeken, is Autodesk Inventor 10, de geïntegreerde 2D- en 3D ontwerpoplossing. Autodesk Inventor 10 software bevat nieuwe componenten voor functioneel ontwerpen: Design Accelerator en Feature Generator. Functioneel ontwerpen zorgt er voor dat ingenieurs producten kunnen ontwerpen die zijn gebaseerd op hun functie, in plaats van ze te ontwerpen vanuit een CAD-geometrisch standpunt. Deze nieuwe mogelijkheden verbeteren op fundamentele wijze de manier waarop ingenieurs ontwerpen en producten op de markt zetten.

Een praktische benadering van PLM

Om de waarde van ontwerpgegevens te verhogen kondigt Autodesk ook de nieuwste release van zijn gegevensbeheeroplossing aan, die bestaat uit Autodesk Vault (geïntegreerd in alle Autodesk manufacturing-ontwerpproducten), Autodesk Productstream, Autodesk Streamline en Autodesk DWF.

Portfolio van manufacturing-producten

Autodesk s uitgebreide productportfolio dat klanten ondersteunt om ontwerpgegevens te creëren, beheren en delen binnen en buiten organisatie, omvat de volgende zaken:

Creëren


· Autodesk Inventor Series 10 bevat nieuwe componenten voor functioneel ontwerpen Design Accelerator and Feature Generator. Bovendien biedt Inventor Studio state-of-the-art rendering en animatie om snel fotorealistische weergaven van ontwerpen te creëren.


· Autodesk Inventor Professional 10 levert al de voordelen van de Autodesk Inventor Series, inclusief gespecialiseerde ontwerpmogelijkheden om systemen met banden, pijpen, kabels of bedrading te creëren. Klanten kunnen nu animaties creëren van hun Finite Element Analysis (FEA) modellen.


· AutoCAD Mechanical 2006, specifiek gebouwd voor mechanica-ingenieurs, zorgt dat gebruikers nu zowel hun 3D Inventor-assemblies als 3D-onderdelen kunnen documenteren. Het bevat ook nieuwe workflow-uitbreidingen waarmee gebruikers verborgen lijnen sneller en intuïtiever kunnen beheren.


· AutoCAD Electrical 2006, specifiek ontwikkeld voor elektra-ingenieurs en ontwerpers van controlesystemen, biedt nu directe integratie met Autodesk Vault en bevat nieuwe gegevensmigratietools waarmee klanten eenvoudig gegevens van legacy AutoCAD of andere elektra ontwerpapplicaties kunnen omzetten naar intelligente AutoCAD Electrical ontwerpen.

Beheren


· Autodesk Vault 4, geïntegreerd in alle Autodesk manufacturing-ontwerpproducten, vereenvoudigt het beheer van ontwerpgegevens nog meer door automatisch een Design Web Format (DWF) bestand te creëren voor elk bestand dat in Autodesk Vault wordt ingecheckt. Bovendien zorgt de integratie met Microsoft Office-applicaties er voor dat gebruikers direct vanuit Microsoft Office toegang hebben tot bestanden die in Autodesk Vault zijn opgeslagen. Hiermee verbetert de communicatie met non-engineering teamleden aanzienlijk.


· Autodesk Productstream 4 automatiseert het engineering releaseproces met tools om de Bill of Materials (BOM) te beheren, ECO-workflows te creëren en te integreren met ERP/MRP-systemen voor het beter delen van ontwerpinformatie met uitgebreide teams die verantwoordelijk zijn voor planning, voorraad en administratie en facturering.

Delen


· Autodesk Streamline 7 en Autodesk DWF Viewer ondersteunen ontwerpers om zowel hun 2D als 3D ontwerpinformatie te delen om de project-visibiliteit te verbeteren én de samenwerking met klanten en leveranciers.

Autodesk biedt meer

Autodesk Consulting ondersteunt klanten wereldwijd de waarde van hun investering in Autodesk-technologie te maximaliseren. Voor meer informatie over Autodesk Consulting, bezoek www.autodesk.com/consulting.

Over Autodesk Subscription

Autodesk Subscription is de eenvoudigste manier om ontwerptools en kennis up-to-date te houden. Voor een jaarlijkse bijdrage profiteren klanten van de nieuwste versies van hun Autodesk-software, directe webondersteuning van Autodesk, trainingen in hun eigen tempo, en een brede reeks van andere technologische en zakelijke voordelen. Neem voor meer informatie contact op met uw Autodesk Authorized Reseller of bezoek www.autodesk.nl/subscription

Beschikbaarheid

Autodesk Inventor Series 10, Autodesk Vault 4, AutoCAD Mechanical 2006, AutoCAD Electrical 2006, Autodesk Inventor Professional 10, Autodesk Productstream 4 en Autodesk Streamline 7 zullen voorjaar 2005 beschikbaar zijn. Neem contact op met uw geautoriseerde Autodesk reseller of bezoek www.autodesk.nl voor meer informatie.

Over Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software en diensten voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens effectiever creëren, beheren en delen gedurende de looptijd van een project. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel 0345 501595
monique@potterspr.nl