Time : 12:53:37 PM
Date : Wednesday, March 23, 2005
Sender Name: Coca-Cola Services Belgium Luxembourg sa/nv

Rechtzetting: 'Coca-Cola België heeft zich altijd aan de wetgeving gehouden en zal dat steeds blijven doen'

« Coca-Cola België heeft zich altijd aan de wetgeving gehouden mbt het verdelen van dranken binnen de scholen en zal dat steeds blijven doen indien de wetgeving inzake zou aangepast worden. », specifieerde woensdag Tom Delforge van Coca-Cola België als reactie op een artikel vandaag verschenen in de kranten van de Sud-Presse groep.

«Coca-Cola heeft nooit de intentie gehad de wetgeving naast zich neer te leggen en producten te verkopen dewelke door deze wetgeving verboden werden. Dus, indien de wetgeving in deze materie binnen de Franse Gemeenschap voor de komende schooljaren zou aangepast worden, spreekt het voor zich dat we ons daaraan zullen aanpassen. »

«Het is exact dat we met alle betrokken partijen onze gesprekken verderzetten en dat we op dit moment ons aanbod aanpassen aan de resultaten van een enquête die we hebben uitgevoerd bij 2633 ouders, leerkrachten en leerlingen in december 2004. De nieuwe aanpak wil de leerlingen aanmoedigen hun voedingsgewoontes te variëren door de nadruk te leggen op waters en fruitsappen in de plaats van op frisdranken, en dit in alle automaten aanwezig in de Belgische secundaire scholen. Op basis van de resultaten van ons onderzoek geloven wij dat deze aanpak tegemoetkomt aan een brede consensus, maar dit verandert niets aan het feit dat we ons aanpassen aan eventuele veranderingen binnen de wetgeving. »

Perscontact:
Tom Delforge
Medialijn: +32 2 559 28 77