BNN

EMBARGO TOT WOENSDAG 23 MAART 21.30 UUR

PERSBERICHT

Hilversum, 23 maart 2005

BNN HOOFDPRIJS VOOR JENSEN, EXPEDITIE ROBINSON, TMF AWARDS, FRIENDS EN GTST

De programma's Jensen, Expeditie Robinson, TMF Awards en Friends hebben De Hoofdprijs in de wacht gesleept. Al eerder was bekend dat Goede Tijden, Slechte Tijden in de categorie 'Serie Binnenland' met een Hoofdprijs naar huis ging. Vanavond, 23 maart, van 20.40 uur tot 21.35 uur is op Nederland 2 te zien hoe in een spetterend tv-spektakel Bridget en de BNN Lama's De Hoofdprijzen weggeven.

De succesvolle serie Goede Tijden, Slechte Tijden ging er in de categorie 'Serie Binnenland' met De Hoofdprijs vandoor. Uit handen van 'ex-soapie' Reinout Oerlemans ontving een deel van de cast de prijs. Presentatoren Jeroen Post en Renate Verbaan van TMF kregen uit handen van leden van Di-Rect De Hoofdprijs voor de categorie 'Muziek' overhandigd. In de categorie 'Info(tainment)' viel Robert Jensen in de prijzen. Op het podium stond de winnaar van vorig jaar Gijs Staverman om zijn prijs door te geven aan zijn collega. Net als in het eerst jaar ging Expeditie Robinson in de categorie, 'Amusement' met De Hoofdprijs naar huis. Katja Schuurman overhandigde de prijs aan de enthousiaste presentatrice Roos van Acker en een aantal deelnemers aan de expeditie. De grote winnaar van 'Serie Buitenland' was net als de twee voorgaande jaren de Amerikaanse serie Friends.

Winnaar van De Bart Award, is de wereldberoemde DJ Tiësto. Uit handen van BNN presentator Patrick Lodiers ontving de verbaasde DJ de prijs met het beeltenis van Bart de Graaff. BNN geeft de prijs aan Tiësto, omdat hij al jaren nummer één is in zijn vak met als hoogtepunt het optreden tijdens de Olympische Spelen. Het VPRO-programma 3 voor 12 ontving uit handen van rapper Lange Frans De Rookie Award. De award is voor het meest innovatieve programma van het afgelopen jaar. De Gouden Kliko is een prijs voor het slechtste programma met een jong karakter. Dit jaar werd met een grote meerderheid gekozen voor de Tokkies. Jongeren lieten massaal weten dat ze definitief genoeg hebben van dit gezin.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl


-Bijlage: Genomineerden en winnaars DE HOOFDPRIJS 2004

NB: Foto's van de feestelijke uitreiking van De Hoofdprijs in de Westergasfabriek in Amsterdam staan aan het einde van de middag op onze perssite of zijn op te vragen via anp-photo.com.