Ingezonden persbericht


EGERIA

Amsterdam, 23 Maart 2005

BUY-OUT FONDS EGERIA II HAALT NIEUWE INVESTEERDERS BINNEN

Het in Amsterdam gevestigde Egeria Capital Management heeft vandaag aangekondigd dat Ahold Pensioenfonds en Van Lanschot Bankiers als investeerder zijn toegetreden tot haar tweede fonds, Egeria Private Equity Fund II. Hiermee komt de tussenstand van het aan het fonds gecommitteerde kapitaal op 293 miljoen.

Egeria investeert in middelgrote ondernemingen in Nederland. Hierbij richt Egeria zich vooral op ondernemingen met een sterke en verdedigbare marktpositie en met een ondernemingswaarde tussen de 50 en 150 miljoen. Het fonds heeft reeds twee investeringen gedaan voor een totaal bedrag van 54,3 miljoen. Het betreft Ad van Geloven, de marktleider op het gebied van frozen snacks (waaronder kroketten, frikadellen en loempia's) in de Nederlandse out-of-home market en Muelink & Grol, Europa's grootste producent van rookgasafvoersystemen voor moderne, gasgestookte verwarmingstoestellen en buissystemen voor hoogrendement ventilatiesystemen.

Egeria, een onafhankelijke investeringsmaatschappij, is gestart in 1997 en wordt geleid door 2 managing partners; Peter Visser (voorheen directeur bij MeesPierson) en Jan Niessen (voorheen directeur bij CVC Capital Partners). Het eerste fonds van Egeria, Egeria Fund I, had een evergreen structuur. Vanaf de start tot aan 31 december 2004 heeft Egeria Fund I voor een totaal bedrag van ongeveer 230 miljoen geïnvesteerd in 15 ondernemingen, waarvan er tot op heden 12 zijn gerealiseerd. Bij Egeria werken 12 professionals.

Peter Visser, Managing Partner:

"Ik ben erg verheugd dat gerespecteerde institutionele beleggers, zoals Van Lanschot Bankiers en Ahold Pensioenfonds, onze strategie en sterke positie op de Nederlandse mid-market hebben onderschreven door middel van hun respectievelijke commitments aan ons tweede fonds. De marktcondities in ons segment zijn zeer goed: we zijn momenteel in vergevorderde discussies met verschillende potentiële investeringen en hebben een veel belovende pijplijn met potentiële transacties."

Egeria verwacht in mei en juni nieuwe investeerders te verwelkomen in haar tweede fonds. Het fonds streeft naar een totaal bedrag aan commitments tussen de 375 en 400 miljoen.