Ingezonden persbericht


NIEUW VANAF PASEN:
SAFARI OEWANJA IN BLIJDORP

Het nieuwe publieksevenement van Diergaarde Blijdorp start op 23 maart: 'Safari Oewanja, een spel met een staartje'. Bij dit avonturenspel staat spelgedrag bij mens en dier centraal. Voor dit thema is gekozen omdat Blijdorp eind april een nieuwe speeltuin heeft met vele spannende speelmogelijkheden. Alle deelnemers aan de Safari Oewanja krijgen een (gratis) Safariboekje en een Safari bordspel voor thuis (verkrijgbaar bij de ingang). De route voert langs diverse plekken in de Diergaarde. Spelenderwijs komen bezoekers van alles te weten over spelgedrag bij mens en dier. Het is bekend dat kinderen graag spelen, maar ook bepaalde dieren spelen weleens. Denk aan het worstelen van twee jonge gorilla's en of een lekker potje voetbal. De vraag is of dit eigenlijk wel spel is. Een balletje trappen in de pauze lijkt daar wel op maar die worstelende gorilla's, blijft dit bij een spel of slaat dit om tot een serieus gevecht?

Dit soort vragen borrelen op tijdens het meedoen aan de Safari. Het avonturenspel bestaat uit tientallen vakjes met opdrachten in combinatie met verschillende speelmomenten. Klim bijvoorbeeld eens in de buidel van een reuzenkangoeroe of hang ondersteboven bij de vleermuizen, duw zo hard mogelijk met je hoofd tegen de kop van een neushoorn, hobbel net zo hard achter elkaar aan als echte struisvogels op de struisvogelwipkipjes of trek net zulke gekke speelgezichten als de gorilla's. In de Riviérahal draait een echte 'speel'film die meer inzicht geeft in het onderwerp en leuke beeldfragmenten laat zien van speelgedrag bij mens en dier. De rode draad in het avonturenspel is Tembo Livingstone, de zogenaamde achterkleinzoon van de beroemde ontdekkingsreiziger dr. Livingstone. Bepakt en bezakt is hij begonnen aan een spannende zoektocht: Safari Oewanja. Maar ja, hij is nogal onhandig en erg speels... Tijdens zijn zoektocht naar het geheim van Blijdorp zijn er wat dingen misgegaan. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kudde zebra's opgejaagd waardoor een zebrajong zijn moeder is kwijtgeraakt. Om het jong te helpen zijn moeder te vinden moeten kinderen Zebra memorie spelen. Best lastig om al die verschillende strepen te onthouden!

Rabobank Rotterdam is promoting partner van Diergaarde Blijdorp en Safari Oewanja. Het nieuwe publieksevenement 'Safari Oewanja' is op 23 maart feestelijk geopend door 39 ambassadeurtjes uit 13 wijkaccommodaties in Rotterdam. Het gaat vooral om kinderen die door omstandigheden zelden in Blijdorp komen.

PAASACTIVITEITEN IN BLIJDORP
Blijdorp organiseert met de Pasen een aantal extra activiteiten rond de Pasen. Alleen tot en met de Pasen bestaat er voor bezoekers nog de laatste mogelijkheid om het leeuwenterras te betreden. Tijdelijk zijn er in Blijdorp geen leeuwen, omdat de Diergaarde in afwachting is van een nieuwe leeuwengroep. Dit gegeven biedt nu een unieke kans om het gebied te betreden en het uitzicht te ervaren zoals de leeuwen dit normaliter doen. Om het extra spannend te maken worden de bezoekers af en toe opgeschrikt door het geluid van een brullende leeuw, dat via een speakertje uit een transportkist komt. Vanaf woensdag 30 maart is het gedaan met de vrije inloop op het leeuwenterras, want dan mogen de Sumatraanse tijgers even gebruik maken van deze tijdelijke nieuwe gebiedsuitbreiding.

Er is ook een speciale bouwputtenspeurtocht die langs de bouwputten voert en alvast een voorproefje geeft van wat er uiteindelijk gaat komen. Het Dagprogramma dat verkrijgbaar is bij de entree kan als leidraad worden gebruikt bij de bouwputtenspeurtocht. Verder is het publiekslaboratorium van het Oceanium met de Pasen enkele uren geopend. Behalve de diverse soorten zeepaardjes, zijn de echte publiekslievelingen twee piepkleine (baby)anemoonvisjes, die in het Oceanium gekweekt zijn. Dankzij de Disneyfilm 'Finding Nemo' zijn deze sprankelende en levendige visjes in populariteit tot grote hoogten gestegen.

In restaurant de Lepelaar is een grote maquette opgesteld die inzicht geeft in de geplande vormgeving van het nieuwe Arctica-gebied met een groot ijsberenverblijf als blikvanger. In de Rivierahal draait continue de film "Alles over onze Olifanten". De film is gemaakt door een olifantenverzorger uit Blijdorp samen met een externe filmmaker en is als dvd te koop in de winkels van Diergaarde Blijdorp. De opbrengst gaat naar de bescherming van olifanten in Azie.


---

Voor persinformatie en het downloaden van persfoto's kunt u surfen naar: www.diergaardeblijdorp.nl/perskamer

Voor meer informatie kunt u ons bereiken op: 010 44 31 457 / 427