Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 23 maart 2005

Maandenlange strijd voor fietsparkeren beslecht

Gemeente mag niet zomaar knippen

Jupijn Haffmans, raadslid voor Amsterdam Anders/ De Groenen, kreeg vananvond de gemeenteraad mee om de Amsterdamse fietser duidelijke rechten te geven. Haffmans: Het recht je fiets overal te parkeren, mits niet in de weg, is vandaag duidelijk bevestigd. Daar ben ik, en vele andere Amsterdamse fietsers met mij, blij mee.

Jupijn Haffmans: Het officiële beleid van de gemeente is het stimuleren van fietsgebruik, maar ondertussen wordt alles uit de kast gehaald het te ontmoedigen. Wethouder van der Horst wil persé dat de Amsterdammer gebruik maakt van betaalde fietsenstallingen en daarbuiten liefst alle fietsen uit het straatbeeld weren.

Vooral stadsdeel Centrum neemt dat beleid gretig over en laat fietsen op veel plaatsen wegknippen op oneigenlijke gronden. Burgemeester Cohen heeft al laten weten dat de bordjes van stadsdeel Centrum met de waarschuwing dat fietsen buiten de rekken worden verwijderd onrechtmatig zijn. Die borden moeten nu dus echt direct weg , vindt Haffmans.

Haffmans: Met het aannemen van onze motie hoop ik dat dergelijke bordjes en andere pogingen fietsen te weren, verleden tijd zijn en dat het gratis parkeren van je fiets vlakbij betaalde stallingen mogelijk blijft.


---



Ingezonden persbericht